Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uienprijzen in Moldavië hoogste in 5 jaar

De prijs voor gele uien in Moldavië is de afgelopen week met 8-9% gestegen, gemiddeld tot 8,5 MDL/kg (€ 0,40/kg). Vóór de prijsstijging waren de uien van de oogst van 2022 de duurste van de afgelopen vijf jaar.

Tegelijkertijd beweren de uitbaters van de groenten- en fruitmarkt van het land dat het begin van de winter geen gebruikelijke reden is voor de prijsstijging van uien. De traditionele seizoensgebonden prijsschommelingen op de regionale uienmarkt zijn februari en april; ten eerste zijn de prijsstijgingen te wijten aan een sterke daling van de voorraden van de lokale uien van vorig jaar, ten tweede aan de komst van dure ingevoerde winteruien op de markt.

Uien op de Moldavische markt worden aan het begin van de winter alleen duurder in jaren met een lage oogst en om andere redenen die specifiek zijn voor dat jaar, zoals in 2022 meldt east-fruit.com.

Gezien de geringe voorraden lokale uien voor de binnenlandse markt en de dure invoer van uien, zullen de prijzen in de winter waarschijnlijk stijgen.

Publicatiedatum: