Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oost-Afrika gaat handel in pootaardappelen verbeteren

De East African Community (EAC) heeft laboratoriumapparatuur overgedragen aan de lidstaten in de regio als onderdeel van een project ter verbetering van de regionale handel in pootaardappelen in Oost-Afrika, aldus de EAC in een verklaring op dinsdag.

Het project beoogt de randvoorwaarden te scheppen voor de ontwikkeling van de handel in pootaardappelen door steun te verlenen aan de ontwikkeling van regionale strategie├źn en actieplannen en aan de ontwikkeling en harmonisatie van regionale normen voor pootaardappelen.

Peter Mathuki, de secretaris-generaal van de EAC, zei dat de laboratoriumapparatuur naar verwachting een revolutie teweeg zal brengen in de handel in pootaardappelen van de EAC-lidstaten, vooral door het versterken van de technische en implementatiecapaciteit van het personeel en de laboratoria om de vereiste sanitaire en fytosanitaire maatregelen effectief toe te passen om de handel in pootaardappelen in de regio te vergemakkelijken, meldt english.news.cn.

Volgens Mathuki is de aardappelsubsector een van de prioritaire waardeketens in de regio en staat hij in de top 10 van strategische basisgewassen voor voedsel- en inkomenszekerheid in de EAC-lidstaten Burundi, Kenia, Rwanda, Zuid-Sudan, Tanzania, de Democratische Republiek Congo en Uganda.

Publicatiedatum: