Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bij veel oud-klanten kwamen mooie herinneringen bovendrijven"

Henk en Hillie Bunskoek dragen De Zonnehorst over aan de volgende generatie

Tholen - Na 42 jaar geven Henk en Hillie Bunskoek aan het eind van deze maand hun levenswerk, de biodynamische tuinderij De Zonnehorst in Punthorst, door aan de volgende generatie. Het bedrijf gaat door onder leiding van Giuseppe Secchi. Afgelopen zaterdag namen Henk en Hillie al afscheid van een deel van de klanten. Het werd een speciale dag met veel mooie gesprekken en bijzondere ontmoetingen.

Hillie, Henk en Guiseppe

Henk: "Het was een heel mooie dag. Er zijn zo'n 100 mensen geweest. Het was ook wel heel emotioneel, want we hebben natuurlijk wel veel vaste klanten op De Zonnehorst. Aan hen hebben we mede te danken dat het bedrijf geworden is wat het nu is. Veel vaste klanten waren van de partij, maar ook mensen van wat verder weg. Ik heb in onze nieuwsbrief-groep een berichtje gedaan, daardoor kwamen er ook mensen langs die ik niet had verwacht en die we al heel lang niet hadden gezien. Ze gaven aan dat er veel mooie herinneringen boven kwamen drijven toen ze ons mailtje kregen. Dat raakt je natuurlijk wel."

De zoektocht naar een overnamekandidaat vergde een lange adem. "Verschillende keren dachten we dat het rond was, maar dit lukte uiteindelijk niet. Giuseppe is hier als stagiair begonnen, ging vervolgens officieel bij ons aan de slag en gaf op een gegeven moment aan dat hij het eigenlijk wel over wilde nemen. Toch bijzonder wanneer een jonge gast van 24 jaar dat zegt. Nu is hij 29 jaar en we hebben er een heel goed gevoel over."

Officieel hebben Henk en Hillie het bedrijf helemaal overgedragen aan Stichting BD Grondbeheer. Giuseppe is de pachter en koopt de opstallen, waarvoor hij opstalrechten betaalt aan de stichting. "We zijn heel blij met deze constructie en dat we het toch voor elkaar hebben gekregen. We hadden het uiteraard heel vervelend gevonden als er weer een gangbare boer met kunstmest overheen zou gaan. Dankzij Stichting Grondbeheer hebben we de garantie dat het bedrijf biodynamisch blijft."

Het opruimen van het huis dat ze 40 jaar geleden hebben gebouwd is in volle gang. Het echtpaar gaat in een huisje in het bosrijke IJhorst in het Reestdal wonen. "Het is 6,5 kilometer lopen door het bos naar De Zonnehorst. Dus we kunnen gewoon klant blijven en we zitten middenin de natuur, de eekhoorntjes lopen door onze tuin. We zijn er heel blij mee. De komende weken werken we nog gewoon in de winkel en op 31 december stopt het voor ons officieel."

Voor meer informatie:
Henk Bunskoek
De Zonnehorst
Evenboersweg 28
7715 PH Punthorst
06 13614985
[email protected] 
www.zonnehorst.nl