Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage New York Produce Show

Op donderdag 1 december jl. vond de New York Produce Show plaats in het Jacob Javits Center in New York City. Het is een populaire tijd van het jaar om naar de Big Apple te komen, en traditioneel, komen veel partners mee naar dit evenement waar zelfs een speciaal programma voor partners is. Dit jaar vond de show plaats in dezelfde week met de ceremonie van het aansteken van de verlichting van de kerstboom op Rockefeller Center; een mooie manier om in de kerstsfeer te komen. "Ik vind het geweldig om naar deze show te gaan," zegt Luke Sears van LGS Specialty Sales. "Ik ken hier veel mensen van mijn tijd bij Hunts Point Market. Het is fantastisch om een show hier thuis te hebben."

Klik hier voor het fotoverslag

Drukke tijd van het jaar
Ook al was de show levendig en goed bezocht, het aantal deelnemers leek minder dan eerdere jaren. Voor de pandemie stond de beurshal altijd behoorlijk vol met stands, maar dit jaar waren er wel wat lege plekken. Een aantal expo-plaatsen waren niet gevuld. Wat is de reden van de lagere bezetting? "Vorig jaar was de New York Produce Show één van de eerste evenementen sinds het begin van de pandemie en iedereen wilde vrienden en collega's weer zien," zegt Liam Slavin van Bard Valley Date Growers. "De IFPA-beurs in New Orleans werd afgelast en New York was een kans om het einde van Covid te vieren. Dit jaar hadden mensen meer beursmogelijkheden om naar toe te gaan. Maar zoals altijd, was het nog steeds een goed evenement," voegt Slavin toe.

De opmerkingen van James Rasmussen van LGS Specialty Sales kwamen op hetzelfde neer. "Vorig jaar was de New York Produce Show een heel druk evenement. Dit jaar vond het slechts een maand na de IFPA-beurs in Orlando plaats en mensen houden er niet van als het zo dicht op elkaar zit. Maar de organisatie heeft het goed gedaan door het evenement te matchen met het aansteken van de lichtjes in de boom op Rockefeller Center."

Hazel Technologies neemt voor de eerste keer deel aan de beurs en zag alle retailers die zij wilden zien. "We hebben veel mensen voorbij zien komen in onze stand en kijken ernaar uit volgend jaar weer terug te komen," zegt Tommy Caruana.

Jim Prevor
Dit evenement werd gehouden ter ere van Jim Prevor, oprichter van de New York Produce Show, die een paar weken geleden overleed. Jim was het gezicht van het evenement. Traditioneel zou hij het Breakfast Panel voorzitten en het lint doorknippen als de officiële opening van de beursvloer. Ter ere van Jim waren zijn vrouw Debby en broer Barry aanwezig bij het doorknippen van het lint.

Klik hier voor het fotoverslag

Publicatiedatum: