Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelafzet VS +18%

De aardappelverkoop in de VS is dit jaar bijna 18% gestegen ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een rapport van Potatoes USA. De totale verkoop van alle vormen van aardappelen - vers, diepgevroren, in conserven enzovoort - bedroeg bijna 4 miljard dollar (3,78 mld euro) in juli-september 2022, een stijging van 17,8% ten opzichte van juli-september 2021.

Bij de consumptieaardappelen steeg de verkoop in dollars voor alle soorten, behalve Fingerling en paars, als gevolg van een krap aanbod, aldus het rapport. De grootste dalingen in volume voor de periode juli-september 2022 waren paarse aardappelen, vingerlingen en witte aardappelen, met respectievelijk 38,5%, 14,9% en 13,2%.

Alle verpakkingsgrootten stegen in dollars, behalve verpakkingen van meer dan 10 pound, die met 27,3% daalden. De verpakkingsgrootten die het meest groeiden waren de verpakkingen van 5 en 10 pound, met een stijging van respectievelijk 29,4% en 29,3%. De verkoop in volume van alle verpakkingsgrootten daalde, behalve voor verpakkingen van twee tot vier pound en zakken van vijf pound.

Volgens het verslag is de gemiddelde consumentenprijs per pond de afgelopen vijf jaar elk jaar gestegen, met een piek van 2,35 dollar
(€ 2,22) dit jaar.

[1 pound = 0,45 kg)

Bron: columbiabasinherald.com

Publicatiedatum: