Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OGV Nordbaden verkoopt Turkse bio-granaatappelen

Ümit Savran, Key Account Manager bij OGV Nordbaden, kwam dankzij zijn familie in Turkije al op vroege leeftijd met de teelt van steenfruit, druiven en niet in de laatste plaats ook granaatappelen in aanraking. "Nadat wij bij OGV naar andere potentiële producten gezocht hebben, dacht ik meteen aan granaatappel. Granaatappelen zijn lang houdbaar, zeer rijk aan vitaminen en ze hebben een fijne zoetzure smaak", vertelt Ümit ons bij de stand van OGV Nordbaden op de expoSE 2022. 


Het team van OGV Nordbaden op de expoSE 2022 (van links naar rechts): Thomas Gilbers, Oliver Friedrich, Jacqueline Wetzstein, Kurt Halder en Ümit Savran

300 tot 500 ton bio-granaatappelen uit Turkije
Ümit kwam per toeval met een teler in contact die pas enkele jaren geleden met de teelt en afzet van granaatappelen is begonnen en op het punt stond deze naar Europa te importeren. "De teler breidt zijn hoeveelheden voortdurend uit. Wij rekenen erop dat wij in de toekomst minstens 300-500 ton per jaar ter beschikking zullen hebben." Voor het bedrijf uit Bruchsal is het echter ook belangrijk om de producten in de toekomst in bio-kwaliteit aan te bieden. De teler zit momenteel in het controleproces om de benodigde certificaten te verkrijgen.

"De granaatappelen worden vooralsnog aan de groothandel geleverd, waarbij de focus ook op de levering aan de retail ligt. Wij hebben granaatappelen al in ons wekelijkse assortiment opgenomen. De klanten tonen tot nu toe veel belangstelling voor het ongewone fruit."


Ümit laat zien hoe je een granaatappel op de juiste manier opensnijdt. Stap 1: Snijd een vijfhoek uit door de kroon licht in te kerven met de punt van een mes.


Stap 2: De 'deksel' voorzichtig optillen. 
Stap 3: Plaats het mes langs de kamers, die eruit zien als heuveltjes, en snijd ze open.


Stap 4: Met beide handen licht uit elkaar trekken. 

Stap 5: genieten!

Er is veel belangstelling voor granaatappelen merkbaar. Het volledige potentieel wordt echter pas zichtbaar bij het juiste gebruik en de juiste bereiding van deze fruitsoort. "Platforms zoals YouTube en dergelijke laten in tutorials zien hoe men granaatappelen op de juiste manier en vooral zonder sap te lekken open kan snijden. Zodra mensen deze kennis hebben en weten wat je allemaal met granaatappelen kunt doen en hoe waardevol deze fruitsoort is, zal de granaatappel een nog hogere status bij de consumenten krijgen." 

Voor meer informatie:
Ümit Savran
OGA / OGV Nordbaden eG
Industriestr. 1-3
D-76646 Bruchsal, Duitsland
Tel: +49 7251 8002 0
[email protected]   
www.oga-bruchsal.de

Publicatiedatum: