Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tekort aan uien op de Filipijnen

Sinag-voorzitter Rosendo So heeft gewaarschuwd dat de retailprijzen van uien kunnen oplopen tot P400 per kilo (€6,80), omdat hij een tekort constateert. So zei in een interview dat Sinag vorige maand het ministerie van Landbouw al had aanbevolen om ten minste 7.000 ton witte uien en 7.500 ton rode uien te importeren om de krapte in het aanbod van uien aan te pakken.

"We hebben liever betaalbare uien op de markt, er is echt een tekort. We hebben het ministerie al gewaarschuwd dat de uienprijzen zullen pieken, daarom hebben we vorige maand aanbevolen om in november witte uien in te voeren en in december witte en rode uien", voegde hij eraan toe.

So beschuldigde sommige ambtenaren ervan samen te spannen met handelaren om het uienaanbod te manipuleren: "De mensen van het Bureau of Plant Industry zijn er al heel lang. Zij kennen het verbruik en de omvang van de productie van uien om te kunnen plannen en of er geïmporteerd moet worden om een stijging van de uienprijzen te voorkomen. Het zijn de consumenten die lijden. De telers profiteren niet. Wat ik zie is samenspanning tussen ambtenaren van het ministerie en de handelaren."

Volgens So werd vorig jaar in oktober 2021 minstens 5.000 ton uien geïmporteerd, in november 2021 16.700 ton en in december 2021 24.600 ton.

Bron: manilatimes.net

Publicatiedatum: