Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jim Ertler - Premium Fresh

"Tasmaans uienseizoen redelijk, maar een lagere opbrengst door het natte weer verwacht"

Hoewel TasmaniĆ« niet dezelfde weersextremen heeft meegemaakt zoals de oostkust van het Australische vasteland, is het er toch natter en kouder geweest dan normaal. Dit heeft gevolgen voor de uien van het nieuwe seizoen. Jim Ertler van Premium Fresh zei dat, hoewel de oogst nog even op zich laat wachten, hij geen recordoogst verwacht.

"We draaien redelijk, maar ik verwacht een lagere opbrengst door het koelere, natte weer. We hebben niet de regen gehad die ze op het vasteland hebben kregen, maar het is natter geweest dan normaal."

Wereldwijd hebben de meeste markten een tekort aan uien, waardoor de marktomstandigheden goed zijn om het nieuwe jaar in te gaan. "Dit is lastig, omdat er veel vraag is op de binnenlandse markt, maar het is belangrijk om langetermijncontracten na te komen en om in moeilijke jaren ook voor onze klanten te zorgen."

Het uienteeltseizoen is voor 75% afgelopen en de eerste oogst vindt plaats in januari en loopt door tot april. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen, maar ik heb het gevoel dat zowel het volume als de opbrengst terug zullen lopen. We hebben ook nog steeds te maken met hoge vrachtprijzen en hogere teeltkosten, dus hoewel het tekort dit seizoen betekent dat we winst maken, verhult het een groter probleem. We moeten ervoor zorgen dat we de werkelijke marktwaarde krijgen, ongeacht de verkoop."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
[email protected]   
www.premiumfresh.com.au      

Publicatiedatum: