Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Böttcher Gartenbau investeert in winterteelt van gesneden kruiden

"Wij zijn nu in staat om voor Pasen Duitse kruiden te leveren"

Böttcher Gartenbau kijkt terug op een veeleisend teeltjaar. "De weersomstandigheden aan het begin van het jaar boden zeer goede startomstandigheden voor de kruidenteelt. Vooral het uitblijven van late vorst was gunstig voor ons", zegt Stefan Böttcher, directeur van het bedrijf uit Bürstadt.

De zomer die volgde was zeer droog en warm, voor veel kruidensoorten is dat echter goed. Stefan: "Juist de mediterrane kruidensoorten, bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, salie en oregano, hebben van het weer geprofiteerd. Deze soorten voelden zich de hele zomer tot laat in de herfst goed hier. Bovendien konden al onze teeltgebieden gericht geïrrigeerd worden, maar de aanhoudende droogte heeft desondanks voor hoge kosten en veel werk gezorgd." 

Maar ook onkruid genoot van de zomerse temperaturen, waardoor er eveneens aanzienlijk meer onderhoud nodig was, voegt Stefan eraan toe. Naast dit extra werk wordt Böttcher Gartenbau eveneens met de alomtegenwoordige kostenstijgingen geconfronteerd, bijvoorbeeld voor energie, bemesting en verpakkingen. Hierdoor moesten de prijzen voor de klanten aan worden gepast.


Een blik op de nieuwe, klimaatvriendelijke foliekas

Start van het winterseizoen 
Kruidenteler Böttcher Gartenbau ziet zich goed gepositioneerd voor het komende winterseizoen. Dankzij de jarenlange ervaring met vers gesneden kruiden en het milde klimaat in Zuid-Hessen kan men ook tijdens de koude tijd van het jaar nog lang kruiden uit Duitse teelt leveren. Door investeringen en de bouw van een moderne en klimaatvriendelijke foliekas kon de teeltperiode zelfs nog verlengd worden vergeleken bij vorig jaar. Ook in het voorjaar maakte het extra bedekte teeltgebied een vroegere start van het seizoen mogelijk. Teresa Böttcher: "Wij zijn nu in staat om al voor de Paasdagen Duitse producten te leveren.“ 
 
Daarnaast kan Böttcher Gartenbau ook het hele jaar door bieslook uit Duitsland aanbieden (AGF.nl deed verslag), aangezien het bedrijf kan putten uit jarenlange ervaring en kennis op het gebied van de veeleisende teelt van winterbieslook. De winterbieslook uit Duitsland is nog steeds een verkooptopper. 

"Een ander groot voordeel van ons bedrijf is de jarenlange en vertrouwensvolle samenwerking met teeltpartners uit de zuidelijke teeltlanden," vertelt Teresa Böttcher. "Wij willen onze klanten ook in de winter een goede kwaliteit en marktconforme prijzen kunnen bieden. Wij kennen de uitdagingen in de kruidenteelt en zetten daarom in op langdurige en betrouwbare partnerschappen. Tegelijkertijd bekijken wij de mogelijkheid om in andere teeltlanden nieuwe bedrijven voor veeleisende gewassen te vinden, om ons zo breder op te stellen voor het winterseizoen."


Een blik op de teelt in de vollegrond

Verkoop van meer dan 25 kruidensoorten, het hele jaar door
Dankzij de combinatie van eigen teelt en partners uit zuidelijke landen kan Böttcher Gartenbau tegenwoordig het hele jaar door meer dan vijfentwintig verschillende verse kruiden in alle gebruikelijke verpakkingsformaten en -soorten aanbieden. Stefan: "Juist in de zomer kunnen wij dankzij directe routes en grote flexibiliteit snel en alert op wensen van de klant en overschotten reageren. De kruiden worden voor het grootste deel nog op de dag van de oogst verpakt en geleverd, wat uiteindelijk bepalend is voor de kwaliteit."

Foto's: Böttcher Gartenbau 

Voor meer informatie:
Stefan en Teresa Böttcher
Böttcher Gartenbau
Gärtnersiedlung 9+10
68642 Bürstadt, Duitsland
Tel: +49 6206 70 28515
einkauf@boettcher-gartenbau.de  
www.boettcher-gartenbau.de 

Publicatiedatum: