Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Participatieve plantenveredeling wordt met name in bio-landbouwsystemen toegepast

Micaela Colley onderzocht voor haar proefschrift de opkomst van participatieve plantenveredeling (PPV) in het Noordelijk halfrond. Hierbij kreeg ze inzicht in de beweegredenen, methoden en resultaten van projecten in de VS, Canada en Europa. PPV blijkt vooral te worden toegepast in biologische landbouwsystemen om de aanpassing aan biologische teelt te verbeteren en lacunes in de beschikbaarheid van biologisch zaad op te vullen.

Met peen als een modelgewas werd de behoefte aan specifieke selectie voor verschillende regio's en teelt methoden beoordeeld om PPV-inspanningen te onderbouwen. Het geheel van de studies in dit proefschrift bevorderen participatieve plantenveredeling door het beoordelen van de resultaten van dergelijke ervaringen, waaronder participatieve netwerken voor de lange termijn en de toepassing van adaptief beheer bij de introductie en commercialisering van PPV-rassen. 

Woensdag 23 november vond de presentatie van het onderzoek van Micaela plaats aan de Wageningen Universiteit. Ze kreeg lovende reacties (klik hier om de presentatie te bekijken). 

 

Publicatiedatum: