Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appeloogst aan de Bodensee +25%

De appeloogst aan de Bodensee is afgesloten en valt 25 procent groter uit dan vorig jaar. "Ondanks de uitdagende omstandigheden als gevolg van hogere energie- en bedrijfskosten, hebben onze telers uitstekend werk geleverd", zegt Christian Rothfuss, directeur van BayWa Obst en Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft.

"We hebben hierdoor zeer aantrekkelijke appelen van goede kwaliteit en maat. Daarmee hebben we een goede uitgangspositie voor de verkoop van de oogst van dit jaar."  

"Op peildatum 1 november lagen er in de regio Bodensee in totaal 121.500 ton handappelen in bewaring. Dat is ongeveer een kwart meer dan de kleinere oogst van vorig jaar. De optimale weersomstandigheden na de bloeiperiode zorgden voor een hoog suikergehalte en daarmee voor zeer smakelijke appelen. Er was dit jaar geen vorst- of hagelschade, zoals in 2020 en 2021. En anders dan in andere Europese regio's viel er in de regio Bodensee ook voldoende regen, waardoor de maatvoering optimaal is voor de Duitse markt en duidelijk beter uitvalt dan afgelopen jaar", aldus Jürgen Nüssle, directeur van de telersorganisatie WOG. 

Voor meer informatie:
www.wog-obst.de

Publicatiedatum: