Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snacktrend leidt tot uitbreiding teelt snackkomkommers in Canada

De zonlichturen tijdens de Canadese zomer maken het land zeer geschikt voor groenteteelt in kassen gedurende circa 9 maanden van het jaar. "In de winter, grofweg van eind november tot eind januari, krijgen we niet genoeg zonlicht," zegt Jeff Richardson van Great Lakes Greenhouses.

Canadese kassen kunnen nog steeds gewassen telen in de winter, en met hulp van LED-belichtingstechnologie kan de opbrengst worden verbeterd. "Ook al kan zomerlicht niet worden nagemaakt, is het toch opmerkelijk het teeltniveau in de winter te zien. De opbrengst is niet heel afwijkend," zegt Richardson.

Switch tussen gewassen
Komkommers en snackkomkommers zijn de belangrijkste gewassen voor Great Lake, en met behulp van LED-belichtingstechnologie kunnen komkommers, biologische aubergines en snackkomkommers het hele jaar door worden geteeld door het bedrijf. Tussen de twee komkommervariƫteiten zijn vorig jaar aanzienlijke wijzigingen doorgevoerd. "Vorige winter hadden we 4 hectare aan snackkomkommers onder licht, maar dat is uitgebreid naar 13 hectare door de grote vraag deze winter. De groei van de snackcategorie resulteerde in de vraag van onze retailpartners om onze teelt van snackkomkommers uit te breiden en andere snackgroenten te verkennen." Great Lake heeft daarop geantwoord door het teeltgebied van de komkommer te verkleinen naar 21 hectare en 9 hectare toe te voegen aan het snackkomkommersegment voor de winter.

Naast komkommers teelt Great Lake ook biologische trostomaten, vleestomaten, paprika's en cherrytomaten gedurende de zomermaanden. "Er is echter geen tomatenteelt bij ons in de winter. Onze tomaten zijn 100% biologisch en de reinigingscyclus is een cruciaal onderdeel," merkt Richardson op. "Omdat tomaten en paprika's hetzelfde gebied delen, doen we een uitgebreide schoonmaak aan het eind van het seizoen. Na de laatste oogst, trekken we het gehele gewas eruit, doen een rigoureuze schoonmaak in de kas en beginnen dan weer helemaal opnieuw." Op dit moment staan de tomatenplanten voor volgend jaar in onze eigen opkweekruimte. Ze zullen in de eerste week van december geplant worden in de kassen.

Ook al vormen ze een kleiner deel van het assortiment, worden de biologische mini-aubergines ook jaarrond geoogst, omdat zij in hun eigen, afgescheiden gebied worden geoogst.

Voor meer informatie: 
Jeff Richardson
Great Lakes Greenhouses Inc.
Tel: +1 (519) 987-3520
[email protected]
greatlakesg.com

Publicatiedatum: