Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardappelprijzen gedaald in november, maar nog steeds hoger dan in 2021

De Mintec-benchmarkprijs voor Britse aardappelen is in de week van 23 november met 5% op maandbasis gedaald tot 220 €/ton. De prijs van aardappelen is sinds het begin van de oogst geleidelijk gedaald, omdat de oogst van de belangrijkste gewassen in volle gang was en een toenemend volume van de oogst op de markt kwam.

Ondanks de recente prijsdaling is de prijs op jaarbasis nog steeds met 31% gestegen. De aardappeltelers worden nog altijd geconfronteerd met hogere teeltkosten dan vorig jaar, vooral energie-, meststof- en vervoerskosten. De kosten voor de opslag van aardappelen zijn aanzienlijk gestegen ten opzichte van 2021 als gevolg van de hogere elektriciteitskosten, de belangrijkste prijsaanjager in deze tijd van het jaar. Marktdeelnemers verwachten dat sommige telers hun voorraden eerder in het seizoen zullen verkopen vanwege de hogere droog- en opslagkosten, waardoor de prijzen op korte termijn zullen dalen en de voorraden later in het seizoen kleiner zullen worden.

Bron: mintecglobal.com

Publicatiedatum: