Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrologica OP (Sicilië)

"De vraag naar bio-producten is zelfs groeiende in Duitsland, Zwitserland, Nederland en Frankrijk"

De verkoop van biologische druiven van de Siciliaanse telersvereniging Agrologica loopt stilaan ten einde. "Ondanks de vele uitdagingen waar de sector voor staat, zijn we er toch in geslaagd dit product in het buitenland af te zetten. De vraag naar biologische producten is zelfs groeiende in Duitsland, Zwitserland, Nederland en Frankrijk", zegt manager Franco D'Angelo. 

Franco D'Angelo

"Het seizoen van onze gecertificeerde biologische vollegrondsgroenten is ondertussen afgerond. Ik heb het dan over de tomaten, paprika's, aubergines en courgettes die geteeld worden in de heuvels rond Chiaramonte Gulfi, in de provincie Ragusa. Sinds een paar weken zijn we begonnen met de oogst in de kassen. Ook hier hebben we courgettes, paprika’s, aubergines en tomaten. Tomaat is ons belangrijkste product: we hebben cherry-, cherrypruim-, tros-, pruim- en gladde ronde tomaten", vertelt D’Angelo. 

"Onze volumes blijven toenemen dankzij de toetreding van nieuwe leden tot de telersorganisatie, waaronder een bedrijf met zo'n 25 hectare kasteelt van tomaat, courgette en aubergine en 30 hectare buitenteelt van bladgroenten. Vanuit het buitenland zien we een goede vraag naar onze biologische groenten. We hebben met onze klanten in de loop der jaren mooie relaties opgebouwd, gebaseerd op loyaliteit en wederzijds respect", legt de expert uit. 

"Helaas is ook de biologische sector niet gevrijwaard van de stijgingen van de kosten voor verwerking, verpakking en logistiek. Gemiddeld zijn die met 30% gestegen. Zoals vele andere teeltbedrijven zetten we in op hernieuwbare bronnen om de stijging van de energiekosten het hoofd te bieden en springen we voorzichtig om met water door precisielandbouw te omarmen. Ondanks de kostenstijgingen proberen we als organisatie te vermijden dat onze telers de factuur moeten betalen. We betalen onze leden een prijs die ongeveer 30 à 50% hoger ligt dan wat op de conventionele markt betaald wordt. Op de groothandelsmarkt van Vittoria krijgen wij ongeveer € 1,20-€ 1,40 voor onze courgettes, terwijl het gangbare product gemiddeld € 0,70 haalt."

Voor meer informatie:
Vito Cascone
Agrologica OP S.A.R.L
C/da Coffa - Zona Ind/le, SNC
97012 Chiaramonte Gulfi (RG) - Italië
Tel: +39 335 7026278
[email protected]
www.opagrologica.it

Publicatiedatum: