Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten- en fruittelers in de Emiraten zijn favoriet op de lokale markt

In een land dat een afzetgebied is voor importproducten, spelen de telers van binnenlandse producten uit de Emiraten in op het gedrag van de consument. Wij spraken met Ali Aljararwah, CEO van Ghalya Farms, een teeltbedrijf van 30 ha in het gebied Al Ain in Abu Dhabi.

"Ik heb een zeer gediversifieerde teelt. Ik verbouw tomaten, komkommers, paprika, peper, maïs, kool, aubergine en aardappelen. De zomer in de Emiraten is erg zwaar. We moeten gekoelde kassen gebruiken voor de zomerteelt. 100% van de opbrengst wordt geabsorbeerd door de lokale markt: in supermarkten en op boerenmarkten en door rechtstreekse verkoop van het bedrijf aan de consument."

De markt van de Emiraten is zeer concurrerend en is de bevoorrechte bestemming van een groot aantal buitenlandse producenten, van buurlanden tot verre landen, die hun producten op de markt van de Emiraten willen afzetten. "Elke binnenlandse teler moet een hoge kwaliteitsstandaard hebben. Anders zullen zij eenvoudigweg door de concurrentie worden weggevaagd. De consument zal geen product kopen dat niet van hoge kwaliteit is."

Behalve dat Ali zich bindt aan hoge kwaliteitsnormen, vertrouwt hij ook op de tendens van de consumenten in de VAE om de voorkeur te geven aan lokale producten. "Persoonlijk moedig ik iedereen die ik ontmoet aan om dit gedrag over te nemen. Zelf koop ik bij voorkeur lokale producten."

Wat de prijzen betreft hoopt Ali dat de marktprijzen zullen stijgen om de gestegen teeltkosten te absorberen. "De prijzen van meststoffen zijn met 300 tot 400% gestegen, evenals die van zaden. Als de marktprijs niet stijgt, zal ik mij moeten aanpassen, zelfs als dat betekent dat ik mijn marge moet schrappen."

Wat de investeringen betreft, wil Ali twee derde van zijn areaal met kassen bezetten. "Momenteel heb ik 10 ha bedekt met kassen en ik zal dit uitbreiden tot 20 ha. Ik ben ook van plan de vraag van de markt te volgen en andere populaire producten toe te voegen, zoals aardbeien, en waarom niet beginnen met concurreren op de internationale markt?" besluit Ali.

Voor meer informatie:
Ali Aljararwah
Ghalya Farm
+971501911872
[email protected] 

Publicatiedatum: