Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse pootgoedtelers worstelen na post-Brexit onderhandelingen

Gillian Martin, afgevaardigde in Aberdeenshire East, heeft er bij de Britse regering op aangedrongen de Schotse landbouw en de Schotse regering te betrekken bij handelsbesluiten die van invloed zijn op de sector. Martin uitte vorige week in het parlement haar bezorgdheid over het ontbreken van een wettelijke verplichting in Britse wetsvoorstellen om de Schotse ministers om toestemming te vragen wanneer wetgeving op gedeconcentreerde gebieden wordt vastgesteld, het gebrek aan mogelijkheden voor toetsing door commissies van het Schotse parlement en het onvermogen om aanbevelingen te doen met betrekking tot dergelijke besluiten.

Martin sprak ook over haar bezorgdheid voor de pootaardappeltelers, voor wie de terugtrekking uit de EU volgens haar rampzalige gevolgen heeft gehad omdat het voortdurende verbod op de verkoop van pootaardappelen aan de waardevolle EU-markt na de Brexit de Schotse telers blijft benadelen.

In een debat over de gevolgen van Brexit voor de decentralisatie beweerde zij dat het aanzienlijke verbod voor Schotse pootaardappelen om naar de EU te gaan een vacuüm heeft gecreëerd, waarin Schotse telers massaal verliezen hebben geleden, ondanks het feit dat Schots pootgoed voldoet aan dezelfde kwaliteiten en ziektetoleranties die de EU eist.

Bron: grampianonline.co.uk

Publicatiedatum: