Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Al meer dan € 7 ton tegemoetkoming BAR aangevraagd

Voor de Brexit Adjustment Reserve (BAR) bedrijfslevenregeling, die 1 november opende, zijn 27 aanvragen binnengekomen met een totaalbedrag van € 710.271 (peildatum 18 november). Voor de Tegemoetkoming gemaakte kosten kwamen er 25 aanvragen binnen. Voor de nog te maken kosten waren dat er 2.

De BAR-bedrijfslevenregeling vergoedt kosten voor opleidingen, voorlichtingscampagnes, extern advies en ICT-aanpassingen. De regeling is opgesplitst in 2 delen: een deel voor gemaakte kosten en een deel voor nog te maken kosten.

BAR in cijfers

  • In totaal zijn er 165 aanvragen gestart (waarvan 27 ingediend zijn): 151 voor de gemaakte kosten en 14 voor de nog te maken kosten. 
  • Het totaal aangevraagde bedrag van de 25 ingediende aanvragen voor de gemaakte kosten bedraagt € 705.815. Het totale aangevraagde bedrag van de 2 aanvragen voor de nog te maken kosten is € 4.456,30. Het totaal ingediende bedrag is € 710.271.
  • Van de 27 ingediende aanvragen hebben 23 ondernemers aangegeven deel te willen nemen aan het EU-handelsprogramma.
  • De ingediende aanvragen komen vooral uit de agrarische sector, transportsector en de export in het algemeen (bijvoorbeeld voedselexporteurs met meerdere aanvragen).

Nog enkele weken voor BAR nog te maken kosten
De deadline voor BAR Tegemoetkoming nog te maken kosten nadert. Men heeft nog tot 13 december 2022 17:00 uur de tijd om compensatie aan te vragen. Wanneer men al kosten heeft gemaakt kan de BAR Tegemoetkoming gemaakte kosten aangevraagd worden. Dat kan tot 31 maart 2023 17:00 uur. 

Bron: RVO

Publicatiedatum: