Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaat bodemecosysteem met microscopie in beeld brengen

10 minutensessie met bio-akkerbouwer Theo Nieuwenhuis tijdens Agro Innovatie Event

Op 23 november kan men tijdens het Agro Innovatie Event in Twello luisteren naar een 10 minutensessie (Ondernemers aan het woord) met biologisch akkerbouwer Theo Nieuwenhuis uit Didam. Hij streeft naar een weerbaar teeltsysteem met een grote mate van biodiversiteit in en op de bodem. Theo laat de biologie het werk doen via bacteriƫn, schimmels en aaltjes in de bodem. Met zo weinig mogelijk grondbewerkingen wil Nieuwenhuis voor een duurzamere teelt zorgen; met minder water en meer organische stofopbouw. Hij verbouwt zonnebloemen, meerdere koolsoorten, prei, pastinaak, knolselderij, courgette, pompoen, zoete bataat en aardappel in strokenteelt. En, volgend jaar gaan er 1.000 hazelaarstruiken de grond in.

Volgend jaar start de bio-akkerbouwer samen met Royal Eijkelkamp met een pilot om het bodemecosysteem met microscopie in beeld te brengen. Benieuwd naar dit onderzoek en Theo's visie op bodemgezondheid? Kom aankomende woensdag 23 november naar het Agro Innovatie Event in Twello. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Publicatiedatum: