Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 en 27 april

"Water-, energie en voedselzekerheid centraal op medFEL 2023"

Als niet te missen jaarlijkse bijeenkomst voor professionals in de AGF-sector keert medFEL in 2023 terug op 26 en 27 april in het Parc des Expositions in het Franse Perpignan. 

MedFEL is een vakbeurs voor de regio Occitanië, georganiseerd door het Agentschap voor Economische Ontwikkeling van Occitanië (AD'OCC) en evenementenorganisator SPAS. Voor zowel exposanten als bezoekers is het een ontmoetingsplaats van grote waarde.

MedFEL is ook een evenement rijk aan informatie en inhoud, met tussenkomst van experts over de uitdagingen en actuele thema's van de sector. Daarnaast staan ook de ramingen voor de Europese zomerfruitoogst centraal in het programma.

Speciale editie 
Na de editie van dit jaar, met veel uitwisselingsmomenten, tal van zakelijke ontmoetingen en kwaliteitsconferenties over de uitdagingen van de sector, legt medFEL 2023 de lat nog hoger om aan de verwachtingen van ketenpartners en consumenten te voldoen. Gezien de geopolitieke context en de grote klimaatproblematiek hebben alle schakels in de keten te maken met economische en ecologische vraagstukken: in 2023 staan water, energie en voedselzekerheid centraal. 

Op medFEL worden 230 Franse en internationale exposanten verwacht met aandacht voor duurzame en ecologisch verantwoorde benaderingen, verspreid over zeven thema’s: teelt, import/export, transport/logistiek, verpakking, processen/apparatuur en techniek, volgend jaar aangevuld met medFLOR, gewijd aan de snijbloemen- en zadensector.

Ze verwelkomen 4.000 bezoekende professionals uit de sector (supermarkten, retailhandelaren, groothandelaren, foodservice, verwerkingsbedrijven, enz.) die komen bijpraten, zich informeren en commerciële partnerschappen aangaan. Het Internationale VIP Kopers-programma vindt plaats als ontmoetingsplaats met lokale spelers om nieuwe handelsstromen te creëren en de export te stimuleren.


Editie 2022

Innovatie, het orgelpunt van medFEL 
MedFEL is een instrument dat de sector ondersteunt en alle spelers sleutels aanreikt om de huidige uitdagingen aan te gaan. De editie van 2023 staat in het teken van eco-verantwoordelijke initiatieven: labels en certificaten die het milieu beschermen, ecologistiek, nieuwe verpakkingen, etc.

Met Lab'Innov by medFEL reserveert de beurs volgend jaar meer dan ooit een plaats voor innovatie in de sector. Er zullen heel wat startups worden verwelkomd die betrokken zijn bij de uitdagingen van morgen en innovatieve producten en/of diensten aanbieden.

Innovatie betekent ook het verschijnen van nieuwe assortimenten die in Frankrijk worden geteeld – en vooral in Occitanië – zoals noten en peulvruchten. medFEL staat open voor deze nieuwe assortimenten. Het is een segment dat inspeelt op nieuwe consumententrends, zoals meer groenten en fruit op het bord.

Ramingen voor de Europese zomerfruitoogst 
Info verstrekken is ondertussen een van de hoofdtaken van medFEL, dat sinds de pandemie aanwezig is kunnen blijven voor de hele sector dankzij de "Mardis de medFEL" (de Dinsdagen van medFEL) die in 2021 werden gelanceerd. Dit digitale formaat stelt tijdige ramingen voor de Europese zomerfruitoogsten voor, ondertussen een paradepaardje van dit evenement. De "Mardis de medFEL" vinden nu elk jaar in mei plaats, zodat de oogstramingen voor Europese perziken/nectarines tijdig bekend worden gemaakt.

Tijdens de beurs zullen de Europese ramingen voor zomerfruitoogsten gefundeerde antwoorden geven op de vragen van marktspelers. Ze maken deel uit van het inhoudsaanbod van medFEL, met een buitengewoon rijk programma van 25 conferenties, rondetafelgesprekken en debatten om de vele uitdagingen van de groente- en fruitsector te bespreken, met name op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Voor meer informatie:
www.medfel.com  

Publicatiedatum: