Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pascale Savi, Relais Vert:

"We verplaatsen de koolteelt om lokale inkoop veilig te stellen"

De bloemkool uit de Provence is bij biologische groothandel Relais Vert sinds begin november verkrijgbaar. "Iets eerder dan normaal, want de weersomstandigheden zijn dit najaar goed geweest", vertelt groenteninkoper bij de biologische groothandel in Carpentras Pascale Savi. "De Provence is een  koolteeltenregio. Denk daarbij aan teelten als die van bloemkool en Romanesco. Sinds enkele jaren verplaatsen en ontwikkelen we onze koolteelten, om onze lokale aankopen veilig te kunnen stellen. De bloemkool uit de Provence zal nog tot april beschikbaar zijn. Daarna volgt de bloemkool uit Bretagne, want bij Relais Vert is bloemkool het hele jaar door verkrijgbaar.

De bloemkool is een echte wintergroente, dus de nog steeds zomerse temperaturen houden de vraag echter wel tegen. "Als het buiten warm is, kopen consumenten niet veel bloemkool." Op de markt is en blijft de situatie al bijna een jaar "moeilijk, maar tot op zekere hoogte stabiel".

Relais Vert wint 2 prijzen bij de Cérémonie Meilleur Produit Bio 2023 
Als partner van deze elfde editie was Relais Vert op 8 november aanwezig bij de uitreiking van de prijzen voor de beste biologische producten, georganiseerd door Biotopia. Relais Vert won tijdens deze ceremonie twee prijzen: één voor de Natur'Avenir aubergineriste, die met een score van 17,73/20 de beste was in zijn categorie en één voor de Philia salsa die een score van maar liefst 17,63/20 kreeg.

"De Natur'Avenir aubergineriste is bereid volgens ons traditionele Provençaalse recept: met verse aubergines en zonovergoten tomaten. De aubergines worden in dunne reepjes gesneden en zodra ze binnenkomen door ons gebakken en daarna gekookt met tomatenpuree, uien, tijm en laurier..."

"Onze milde en licht pikante salsa garandeert de Franse herkomst van de uien en tomaten waaruit de saus bestaat en een ambachtelijke teeltwijze.

Voor meer informatie:
Relais Vert
Zone Bellecour 3
621 Allée Bellecour
84200 Carpentras, Frankrijk
Tel.: +33 (0)4 90 67 23 72
relais-vert.com

Publicatiedatum: