Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeltekort in Australië 'zeer waarschijnlijk' in komende maanden

Volgens de vice-voorzitter van de tuinbouw van de Victorian Farmers’ Federation is het "zeer waarschijnlijk" dat Australië de komende maanden te maken krijgt met een aardappeltekort.

Kathryn Myers van de Victorian Farmers' Federation stelt dat telers door het recente natte weer geen aardappelen hebben kunnen poten. "Het is gewoon niet mogelijk geweest om tractoren op de grond te krijgen om onze velden te bewerken om er aardappelen in te zetten," vertelde ze aan 3AW. "Het is zeer waarschijnlijk dat we een tekort zullen krijgen aan Australische Crispin en fritesaardappelen."

"In januari hadden we een zeer zware storm in het centrale hoogland waar aardappelen worden geteeld. Een zeer vervelende, geïsoleerde hagelbui beschadigde de oogst, zodat er tekorten ontstonden", aldus Myers.

Aangezien er in Europa geen overschot is door de droge zomer, is de invoer van aardappelen uit Europa wellicht ook geen optie. Aardappelen zijn niet het enige product waaraan dit seizoen een tekort kan ontstaan. Volgens Myers kunnen ook steenfruit, citrus, appelen, peren, aardbeien, tomaten en druiven door het natte weer worden getroffen.

Bron: 3AW

Publicatiedatum: