Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ijs- en sorbetsmaken van druivenras Sugar Crisp

International Fruit Genetics (IFG), een wereldwijde veredelaar van druiven met meer dan 48 gepatenteerde druivenrassen, inspireert een innovatieve chef-kok om nieuwe en spannende ijs- en sorbetsmaken te creëren. Chef Athina Goulasi van Epik Natural Greek Gelato, een boutique ijssalon in het hart van Athene, heeft in samenwerking met de Greek Grape Company, een licentiehouder van IFG, de variëteit Sugar Crisp omgezet in een populaire ijssmaak.

De Greek Grape Company is de grootste teler in Griekenland van Sugar Crisp, Sweet Globe, Jack Salute en Sweet Celebration-druiven. Vorig jaar werkte Goulasi samen met de Greek Grape Company om een natuurlijke sorbet te maken van de Sweet Globe-druif, die een Epik Natural Greek Gelato sensatie werd voor de zomer.

Dit jaar zorgt de Sugar Crisp-sorbet voor een soortgelijk effect. De Sugar Crisp is een groene druif met een zoete meloensmaak die zowel heel smakelijk is als knapperig. Goulasi koos Sugar Crisp voor zijn "verfijnde, zachte smaak die overgaat in een heerlijk ijsje, compleet met een zacht druivenaroma dat zelfs de meest delicate smaakpapillen tevreden zal stellen." Bovendien is de Sugar Crisp-druif één van de meest populaire vruchten in Griekenland tijdens het herfstseizoen.

Goulasi komt uit een lange lijn van dessertkenners, want haar grootvader was een van de oudste banketbakkersfamilies van Thessaloniki en verkocht ijs op het stadsplein. Goulasi en Epik zetten die traditie voort en hebben ervoor gekozen om met de beste Griekse telers te werken, alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken en duurzame, smaakvolle materialen in te kopen die zonder toevoegingen tot een hoogwaardig ijs kunnen worden verwerkt.

"Het is spannend dat sommige van de meest populaire druiven in Griekenland worden geteeld op 20 minuten van mijn woonplaats, in de regio Halkidiki waar de meesten van ons graag vakantie vieren," aldus Goulasi. "Mijn doel was een soort ijs te creëren dat onze klanten in de herfst zomerherinneringen brengt met een zachte smaak en een subtiel aroma."

Voor meer informatie:
Tamara Baker
IFG
+1 661 345 7580
tbaker@ifg.world
www.ifg.world

Publicatiedatum: