Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Nieuwe Winkel uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld

Op het Gastronomic Forum in Barcelona is restaurant De Nieuwe Winkel uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld. Chefkok Emile van de Staak kreeg de We're Smart Award op dinsdag 8 november uit handen van de jury uitgereikt. "In Barcelona uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld", aldus de enigszins nuchtere reactie van het restaurant op twitter.

Naast De Nieuwe Winkel eindigde ook restaurant Flore uit Amsterdam op een respectabele plek 6. België was verder ook goed vertegenwoordigd in de top 10 met de restaurants Vrijmoed en Humus x Hortense op respectievelijk plek 4 en 10. 

"Dit moet je zien als een mooi compliment voor alle inspanning die je doet", zegt een trotse Van der Staak tegen Omroep Gelderland. "Ik denk dat er een hoop mensen zijn die er nog nooit van gehoord hebben. Het zijn vakmensen die gelijkgestemd zijn en die komen bij elkaar. Dat je een omslag in de gastronomie mag aanvoeren, voelt als een eervolle taak. Maar je moet het ook niet overdrijven."

In een persbericht van We're Smart World geeft Emile van der Staak een blik op de toekomst van plantaardig voedsel: "De keuzes van vandaag bepalen hoe de wereld van morgen eruitziet. Veel van deze keuzes draaien om eten. Daarom geloven wij in botanische gastronomie: van gewone planten een gerecht maken om je vingers bij af te likken. Minder vlees en zuivel eten is de meest effectieve manier om onze ecosystemen te regenereren en hun vernietiging te voorkomen."

The Gastronomic Forum is een gastronomisch evenement waar dit jaar voor het eerst ook de We’re Smart Green Awards werden uitgereikt. Deze culinaire gids maakt elk jaar een top 100 van plantaardige restaurants. 

Publicatiedatum: