Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flikweert Vision grote winnaar Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022

Flikweert Vision uit Ouwerkerk is de grote winnaar geworden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022. Het bedrijf uit Ouwerkerk ging er op dinsdagavond 8 november tijdens de Contacta vandoor met zowel de jury- als publieksprijs. Zij mogen hun innovatie de beste van Zeeland noemen dit jaar en verslaan hiermee onder meer witlofverpakkingsbedrijf Reijnpack uit St. Philipsland

Flikweert Vision heeft een sorteermachine ontwikkeld die ongewassen aardappelen kan sorteren op basis van kwaliteit. Deze Quality Grader bestaat uit een rollenbaan en een scheidingsmachine. Camera's registreren de aardappelen en door middel van kunstmatige intelligentie wordt dan bepaald of de aardappel aan de kwaliteitseisen voldoet. 

Juryoordeel
Studenten van HZ University of Applied Sciences deden ook dit jaar weer onderzoek naar de innovaties van de genomineerde bedrijven, om de vakjury van extra informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de twaalfkoppige jury alle genomineerde bedrijven om te komen tot een eindoordeel. 

De getoetse criteria zijn o.a. impact, originaliteit en groeiambitie. De jury, onder leiding van de gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt de winnaar van 2022 aantoonbaar innovatief, duurzaam en vooruitstrevend. "Opnieuw is gebleken hoeveel mooie innovaties er zijn in Zeeland. Zowel de studenten als de jury zijn met veel plezier bij de vijf genomineerden langs gegaan. Heel verschillende bedrijven die allemaal winnaar kunnen zijn. Daarmee lag er een lastige opdracht voor de jury. We zijn trots op de jonge ondernemers van Flikweert Vision die uiteindelijk hebben gewonnen. Een jong, dynamisch bedrijf. Vanuit hun interesse en opleiding begonnen en al zo snel succesvol, dat verdient een groot compliment."

Publieksprijs
De eindstemming van de publieksprijs lag dicht bij elkaar, er zijn bijna 2000 stemmen uitgebracht. Ook hier wist Flikweert Vision de meeste stemmen binnen te halen. 

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo werd voor de 19e keer georganiseerd en uitgereikt. De prijs bestaat uit een partnership met Dockwize, een bokaal en eeuwige roem. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize, VNO-NCW en Omroep Zeeland. 

Voor meer informatie:
Flikweert Vision Technologies
Oude Nieuwlandseweg 7
4305 NE Ouwerkerk
Mob: 06-15694517
[email protected]  
www.flikweertvision.nl  

Publicatiedatum: