Cítricos La Paz, een bedrijf uit het Spaanse Murcia dat zich toelegt op de teelt, verwerking en export van citrus, breidt uit met een nieuw pakstation in Pozo Estrecho (Cartagena) voor bio-producten. Het bedrijf exporteert jaarrond citroen en grapefruit, zowel conventioneel als biologisch, naar de vijf continenten.

Met de overname van de nieuwe faciliteiten zal het assortiment citrus veel breder worden. "We zijn continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onze dienstverlening om onze producten bij meer Spaanse en buitenlandse ketens te krijgen. Daarom breiden we ons productportfolio uit, dat tot nu toe gericht was op citroen en grapefruit, met conventionele en biologische lime, sinaasappel en mandarijn. Zo kunnen we voldoen aan de behoeften van onze huidige en potentiële klanten", beweert Jaime Ortega, CEO van het bedrijf.

"Om effectieve en milieuvriendelijke oplossingen te kunnen bieden, moeten we inzetten op innovatie en continue verbetering. Vandaar de aankoop van een nieuw magazijn dat uitsluitend bestemd is voor biologische producten. Het zal ons meteen ook in staat stellen om onze productcatalogus uit te breiden", aldus de CEO.

In de huidige faciliteit in Fortuna (Murcia) van 65.000 m² zal de verwerking en verpakking van conventionele citroen, lime, grapefruit, sinaasappel en mandarijn plaatsvinden.

Het nieuwe project van Cítricos La Paz bestaat uit een nieuw magazijn in Pozo Estrecho van 20.000 m² dat uitsluitend gewijd is aan de verwerking van biologische producten. Bovendien bevindt het zich op een strategische plaats vanwege de nabijheid van de citruspercelen.

De productiecapaciteit zal 25.000 kg/uur bedragen met tal van lijnen. Er zal bulkproduct worden afgeleverd, maar ook netverpakkingen en Earthbag-papierverpakkingen.

Het bedrijf beschikt over een sterk team gespecialiseerd in biologische producten. De banen bij Cítricos La Paz bestrijken een breed scala aan profielen en creëren kansen voor de werknemers om hun vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen, wat een belangrijk element is in de duurzame groei van het bedrijf. Daarnaast heeft het biologische percelen waar geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en die dus geen enkel negatief effect hebben op de vervuiling van de Mar Menor lagune.

Voor meer informatie: citricoslapaz.com