Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agroberries investeert €40 miljoen in uitbreiding teeltbedrijf Marokko

Deze week is bekendgemaakt dat Agroberries Limited, een wereldwijde verticaal geïntegreerde producent, marketeer en distributeur van zachtfruit met een eersteklas portfolio van eigen en eigen genetische zachtfruitrassen, activiteiten is gestart in Marokko.

De teeltbedrijven van Agroberries in Marokko zullen het snelgroeiende Europese marketingplatform ondersteunen door het bestaande aanbod voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie aan te vullen. Als een van de grootste zachtfruitverkopers ter wereld levert het bedrijf aan een breed retailklantenbestand via een combinatie van zijn eigen teeltbedrijven, die wereldwijd meer dan 2.500 hectare beslaan, en een uitgebreid netwerk van derde telers in alle zachtfruitcategorieën.

De eerste fase van Agroberries' strategie in Marokko omvat de aanplant van 300 hectare blauwe bessen in drie verschillende regio's, goed voor een totale investering van €40 miljoen. De aanplant is begonnen en zal doorgaan tot 2023. In de komende jaren wil het bedrijf zijn netwerk van telers verder uitbreiden via licenties voor zijn eigen rassen, met als doel een totaal van 1.000 hectare te bereiken in alle zachtfruitcategorieën.

Jorge Varela, medeoprichter en CEO van Agroberries: "Onze investering in Marokko is een natuurlijke volgende stap in ons wereldwijde uitbreidingsplan als grote teler en verkoper van zachtfruit. Deze stap maakt gebruik van onze diepgaande agronomische expertise en partnerschapsbenadering en zal ons helpen onze Europese klanten het hele jaar door te voorzien van zachtfruit van de hoogste kwaliteit."

Voor meer informatie:
Agroberries
www.agroberries.cl

Publicatiedatum: