Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Asia Fruit Logistica 2022

Asia Fruit Logistica vond vorige week plaats in Bangkok, Thailand. Het was een drukte van belang, omdat de aanwezigen elkaar voor het eerst in drie jaar weer in levende lijve konden ontmoeten.

Standhouders waren erg blij met de kwaliteit van de bezoekers en velen hadden gedurende de volle drie dagen ontmoetingen en ook veel goede onverwachte bezoekers.


Vanaf linksboven met de klok mee: Tony Derwael van Bel'Export, Team Aartsen Asia, Fabien Dumont van FruitMasters in de Tessa-stand en Leen Droogendijk en Dirk-Jan Hartog van D-Quality Survey 

Klik hier voor de fotoreportage.

De meerderheid leek de voorkeur te geven aan de locatie, omdat de beurs Zuidoost-Azië belichtte, terwijl eerdere edities sterk gericht waren op China. Bovendien verbleven veel beursbezoekers in Bangkok, zodat mensen de regio konden leren kennen en het potentieel konden zien.

Als nadeel noemden de standhouders dat het moeilijker is om monsters van groenten en fruit naar Thailand te brengen, omdat er protocollen moeten worden nageleefd, wat in Hong Kong niet het geval is.

Australië en Nieuw-Zeeland waren sterk vertegenwoordigd; de zomerseizoenen beginnen in deze landen en de timing was goed om programma's af te spreken. Nieuw-Zeeland heeft net toegang tot Thailand voor uien, dus de timing was perfect.

In voorgaande jaren was er weinig vertegenwoordiging uit het VK, maar dit jaar zijn enkele bedrijven afgereisd, omdat zij de Aziatische markten willen verkennen, omdat de Britse markt uiterst moeilijk is.

Spaanse en Italiaanse bedrijven wilden hun export naar de regio uitbreiden en landen die voorheen naar Rusland exporteerden, kijken nu naar alternatieve markten in Zuidoost-Azië, waaronder Pakistan en Polen.


Vanaf linksboven: Greefa, Global Fresh Interantional, FlevoTrade en Weber Cooling

Griekse kiwi-exporteurs hebben veel belangstelling van Indiase kopers als gevolg van het exportverbod uit Iran, en ook de Belgische appel trok de aandacht van Indiase importeurs. Er werd gezegd dat er weliswaar een groot potentieel is op de Indiase markt, maar dat het ook een lastige markt is en dat zij voorzichtig moeten zijn.

Er waren zeer weinig Chinese bedrijven aanwezig als gevolg van de aanhoudende reisbeperkingen, en ook Zespri ontbrak, dat normaal gesproken sterk aanwezig is op de beurs. Een ander land dat werd gemist was Nederland, er waren een paar Nederlandse bedrijven, maar het Nederlandse paviljoen was opvallend afwezig.

Klik hier voor de fotoreportage.

Publicatiedatum: