Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VBT-cijfers week 43: Middenprijs aubergine, paprika en tomaat zakt

Voor steeds meer telers geldt dat het einde seizoen is en tijd voor de teeltwisseling. Ondertussen komt er steeds meer importproduct deze kant op. Een blik op de VBT-klokcijfers over week 43 leert dat voor de meeste kasgroenten de prijzen zijn gezakt. 

De middenprijs voor aubergines ging in 1 week tijd bijvoorbeeld meer dan door de helft. Een kilo leverde 36 eurocent op. Ook de concurrerende Spaanse aubergines zijn in prijs gezakt. Dusdanig zelfs dat in Andalusi√ę, in het zuiden van Spanje, is ingegrepen op de markt. Klasse II aubergines mogen niet meer verhandeld worden. 

Ook uit de tomatenprijzen ging afgelopen week een hap. Losse tomaten leverden per kilo in week 43 nog maar 62 eurocent op, tegen een week voordien nog 1,08 euro. Ook de prijs van trostomaten leverde in en komt uit op 1,15 afgerond. In week 42 lag de prijs hier nog op 1,59 euro per kilo.

De prijzen voor gele en rode paprika's zijn ook gezakt. Bij geel ging er meer dan 1 euro van de prijs af en komt een kilo uit op afgerond 73 eurocent. Een kilo rode paprika's komt net onder de grens van 1 euro uit met afgerond 97 eurocent. De prijs voor groene paprika's op de klokken bij het Verbond van Belgische Tuinbouwco√∂peraties steeg wel licht tot ruim 29 eurocent. 

Bekijk hier alle VBT-cijfers over week 43 voor groenten en fruit. De middenprijs voor aardbeien steeg afgelopen week met ruim 1 euro tot 3,44 euro na weken van daling van de prijs.