Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatverandering brengt Egyptische Nijldelta in gevaar

Egyptische telers die het land in de Nijldelta bewerken, krijgen steeds meer problemen nu de eens zo vruchtbare grond door de stijgende zeespiegel met opgedroogd zout wordt bedekt. Men vreest dat dit in de loop der tijd nog erger wordt als er niet dringend maatregelen worden genomen om het stijgende zeewater te bestrijden.

Telers zien hun oogst van jaar tot jaar achteruitgaan. Sommigen schakelen over op andere gewassen. Veel teeltbedrijven in de regio verbouwden vroeger tomaten, watermeloenen, groenten en sommige akkerbouwgewassen zoals bonen. Maar door de klimaatverandering en het toegenomen zoutgehalte van de bodem is de grond minder geschikt geworden voor hun normale gewassen en velen zijn overgestapt op fruitbomen, omdat die beter bestand zijn tegen de veranderingen.

De Nijldelta beslaat ongeveer 240 vierkante kilometer en begint net ten noorden van de hoofdstad Caïro, waar de rivier uitwaaiert en rijke, vruchtbare grond creëert door slib af te zetten langs haar takken op weg naar de Middellandse Zee.

Bron: africanews.com

Publicatiedatum: