Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF-handelsmissie naar Turkije succesvol verlopen

De tweede AGF-Handelsmissie naar Turkije, georganiseerd door RAAD International en de Stichting Kamer van Koophandel Nederland-Turkije, is opnieuw een groot succes, vertelt John van Wijk.

Tien Nederlandse bedrijven, allemaal actief in de wereld van AGF, reisden op zondagmiddag af voor een bezoek aan twee belangrijke agrarische gebieden in Turkije.

Deelnemers waren o.a. Combilo B.V., Frutolia, Logistic Business Partners (Rotterdam) B.V., Peru World B.V., Sawari Fresh International B.V., Impact Design Centre B.V., Vita Verde B.V. en Vitaal Europe B.V.

Eerst werd de delegatie ontvangen door de Kamer van Koophandel van Mersin die haar leden had uitgenodigd kennis te komen maken met de Nederlandse gasten voor een B-to-B-meeting sessie.

Een sessie die behoorlijk goed werd bezocht en waar de eerste waardevolle contacten konden worden gelegd. Vervolgens werd de volgende dagen gebruikt om een aantal lokale AGF-bedrijven te bezoeken om inzicht te krijgen in de teeltmethodes, te zien hoe omgegaan wordt met de duurzaamheid en met elkaar van gedachten te wisselen over de zakelijke kansen.

Na twee dagen van bedrijfsbezoeken schoof de delegatie op naar het andere Agrarische gebied van Turkije, rondom de badplaats Antalya. Ook hier werd door de deelnemende bedrijven een business to business meeting gehouden waarvoor geselecteerde bedrijven waren uitgenodigd om kennis te komen maken.

Een vruchtbare ochtend die werd vervolgd met opnieuw het bezoek aan een aantal teeltbedrijven en pakstations. Na een bezoek aan de Interfresh Eurasia die ten tijde van de Missie in Antalya werd gehouden keerde het gezelschap vrijdagmorgen terug naar Nederland.

Duidelijk werd, gedurende de reis, dat de Turkse AGF-bedrijven de focus nog niet echt op West Europa hebben. Hier liggen grote kansen. De hen omringende landen en Rusland zijn de traditionele markten waar men nu, gezien de economische situatie in Europa, eerder op neigt terug te vallen.

Maar voor de lange termijn, nu ook de onder licht teelt deze winter in Nederland veel minder zal zijn, lijken er voldoende mogelijkheden voor de Nederlandse AGF-handel en de Turkse telers en exporteurs om de krachten te gaan bundelen.

Voor meer informatie:
John van Wijk
RAAD international 
Tel.: +31 (0)180 692211
[email protected]
www.raadinternational.nl

Publicatiedatum: