Telers in India delen gratis knoflook uit

De telers in Gujarat zijn verontrust over de scherpe daling van de knoflookprijzen en schenken hun producten aan hun arme landgenoten. Gujarat Kisan Sangathan staatsvoorzitter Gajendrasinh Zala zei dat de kosten per hectare knoflook teelt 37.100 Rs (€451) bedragen en de opbrengst per hectare 3 ton is. Vandaag is de marktprijs van knoflook ingestort en kost 20 kilogram slechts 150 Rs (€1,82). De teler verdient dus nauwelijks 22,50 Rs (€0,27) voor de oogst van een hectare land.

De eis die de telers al lang stellen, namelijk dat de staat en de centrale regering ook voor tuinbouwgewassen minimum- en maximale prijzen bekendmaken, is ook aan dovemansoren gericht. Volgens de officiële gegevens van de Staatstuinbouwdirecteur hadden de telers in het jaar 2021-22 knoflook geteeld op 26.013 hectare land en bedroeg de oogst 202.828 ton.

Bron: newindianexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.