Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Serieuze vraag Turkse granaatappelen vanuit Midden-Oosten en Oost-Europa"

De oogst van Turkse granaatappelen zal nog enige tijd in beslag nemen, aangezien de pluk niet in elke regio op dezelfde datum aanvangt. Fruitexporteur Canlar Fruit haalt de granaatappelen uit twee regio's in Turkije. "We zijn begin oktober van start gegaan, maar we gaan nog steeds door met de oogst", zegt accountmanager Sefik Can. "Bijna elke regio in Turkije is geschikt voor de teelt van allerlei groenten en fruit. Als de oogst in de ene regio voorbij is, begint hij in een ander gebied. We kopen onze granaatappelen in Denizli en Antalya. De afgelopen zeven jaar hebben we steeds veel controles uitgevoerd bij onze telers om te voldoen aan de MRL's van de EU." 

De vraag naar Turkse granaatappelen neemt volgens Can toe, zowel vanwege de huidige klanten, maar ook omdat er op de onlangs in Antalya gehouden beurs contacten zijn gelegd met nieuwe bestemmingsmarkten. "Onze export naar Europa en Azië is zeker gestegen in vergelijking met voorgaande jaren, maar nu hebben we op de Interfresh Eurasia ook serieuze vraag gekregen vanuit het Midden-Oosten en Oost-Europa. We hebben al 20% van onze jaarlijkse granaatappelexport gerealiseerd voordat we de granaatappelen begonnen op te slaan in de bewaring." 

De teeltkosten stijgen en dit zou volgens Can kunnen leiden tot een korter seizoen. "De stijgende brandstofprijzen en de inflatie als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben gevolgen voor ons, maar natuurlijk ook voor iedereen. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een prijsstijging van circa 10-15 procent. We oogsten jaarlijks zo'n 1.800-2.000 ton granaatappelen, maar volgend jaar zijn we van plan om onze teeltcapaciteit verder uit te breiden in lijn met de groeiende vraag die we momenteel ervaren. We denken dat het huidige granaatappelseizoen eerder zal eindigen dan verwacht vanwege de grote vraag en dat de prijzen voor de bewaring flink zullen stijgen, vooral vanaf december."

Voor meer informatie:
Sefik Can
Canlar Fruit
Tel: +90 (242) 339 21 91 (Turkije)
[email protected]       
www.canlarfruit.com 

Publicatiedatum: