Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Preventieve maatregelen Droogtecommissie Vlaanderen blijven van kracht

Door de recente neerslag in Vlaanderen blijven zowel bevaarbare en onbevaarbare waterlopen alsook de grondwaterstanden stabiel. Er zijn daarom geen bijkomende adviezen ten opzichte van twee weken geleden, zo besliste de Droogtecommissie. Toen werd besloten om tijdelijke onttrekkingsverboden op de onbevaarbare waterlopen en in afgesloten meanders op te heffen.

Actuele toestand
"De neerslag van afgelopen weken heeft voor een stabilisering van afvoeren en waterpeilen van de bevaarbare waterlopen gezorgd, er is nog geen structureel herstel. Ook op de onbevaarbare waterlopen is er een stabilisering van de afvoeren en waterhoogtes. Op sommige locaties namen de afvoeren de voorbije dagen wel opnieuw af. Voornamelijk in de zuidelijke helft van Vlaanderen halen onbevaarbare waterlopen de ecologische minimumdebieten nog niet."

"De grondwaterstanden zijn gestabiliseerd ten opzichte van 10 dagen geleden, maar de grondwaterstanden zijn zeker nog niet op een normaal niveau voor deze tijd van het jaar. Deze week blijft redelijk droog, tegen eind volgende week wordt terug neerslag verwacht. Hierdoor wordt verwacht dat de toestand niet structureel zal verergeren, maar een herstel is zeker nog niet aan de orde."

Bron: Vlaamse Milieu Maatschappij

Publicatiedatum: