Bioteler Viteatom greep dit jaar naast de BioVLAM-award, maar de nominatie heeft de bioteler alsnog geen windeieren gelegd. De teler deed onlangs al zijn verhaal in vakblad Primeur en mocht ook in Boer & Tuinder op een interview rekenen. 

Daar vertelt hij onder meer over hoe het na een omschakeling naar bio eind 2016 vier jaar duurde om 'leven' in de grond te krijgen door het invoeren van compost, bodemverbeteraars en schimmels. "Sinds we biologisch telen, hebben we geen last meer van grondziektes."

Naast een glasteelt met vruchtgroenten teelt de teler ook buiten. Daar voerde de teler dit jaar een proef uit, met Galia meloen. De proef viel tegen. "De smaak was niet zoet genoeg, maar volgend jaar pakken we het anders aan."

Ook op het PFOS-schandaal gaat de teler in. "Tijdens het PFOS-schandaal in 2021 zagen we een tijd zwarte sneeuw, maar alle stalen die door de retail bij ons werden genomen zijn al twee jaar op een rij vrij van PFAS-stoffen." Inmiddels begint de verkoop aan huis van groenten weer te lopen. Een tijd lang kelderde die vanwege het schandaal waaraan de teler zelf niets kon doen.  

Lees hier het hele interview.