Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische certificering voor 485 ha avocado's in Colombia

Nadat GreenFruit drie generaties lang avocado's heeft geteeld in Mexico, is het bedrijf vijf jaar geleden uitgebreid naar Colombia. "We waren blij met de kwaliteit van het fruit en het smaakprofiel," zegt Kraig Loomis, directeur Verkoop & Marketing bij GreenFruit. Het bedrijf heeft zijn teeltervaring uit Michoacan, Mexico, aangepast aan het Colombiaanse microklimaat en de vruchtbare grond. "We besloten ons verticaal geïntegreerde model uit te breiden en investeerden in ruim 485 hectare aan de Pacifische kant van Colombia (Valle del Cauca)."


In de afgelopen vijf jaar paste GreenFruit zijn biologische teeltpraktijken uit Mexico toe op Colombia en streefde naar een volledig duurzame en maatschappelijk verantwoorde praktijk in de boomgaarden. Omdat het bedrijf vanaf nul is begonnen, kon het alles van de grond af aan opbouwen en tegelijkertijd de duurzaamheid hoog in het vaandel houden. Dit omvatte het enten van hun eigen bomen, het beheren van de teelt, het maken van hun eigen meststoffen, maar ook het aanleggen van wegen en het zorgen voor huisvesting voor de veldteams. Als verticaal geïntegreerde leverancier controleert GreenFruit de hele toeleveringsketen en levert het een veelgevraagd product zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, het hele jaar door.



"Het doel is altijd geweest om op een dag de enige Bio Dynamic Grower ter wereld te zijn", aldus Loomis. Onlangs heeft GreenFruit fase 1 van dit doel bereikt toen het de officiële biologische certificering ontving voor alle 485 hectare van zijn boomgaarden in Colombia. "Wij zijn een van de weinige biologische avocadotelers in Colombia en zijn biologisch gecertificeerd voor verzendingen naar de VS, Canada en Europa", aldus Loomis. Fase 2 is om in 2023 BioDynamisch (Demeter) gecertificeerd te worden. Momenteel wordt het bedrijf door Demeter gecontroleerd om de BioDynamische certificering te verkrijgen.


Voor meer informatie:
Kraig Loomis
GreenFruit Avocados / Nature Grown Farms
Tel: +1 949 251 0963
kraig@greenfruitavocados.com
www.greenfruitavocados.com
www.naturegrownfarms.com

Publicatiedatum: