Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wokke

Uit de oude doos: Het handelscentrum te Wevershoof is een goede keus

In de dertiger jaren werd de groothandel Wokke, Alkmaar, opgericht. In 1983 verhuisde het bedrijf naar Wevershoof en vestigde het zich op het handelscentrum van het nieuwe veilingcomplex. S.P. Wokke is een grossier in aardappelen, groenten en fruit, die zelfstandig importeert.

"We zitten hier nu 5 jaar en we hebben geen spijt dat we naar dit nieuwe handelscentrum zijn gegaan. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er een veiling zou overblijven, maar Langedijk, Alkmaar en Beverwijk deden uiteindelijk niet met de fusie mee. Dit was wel teleurstellend voor ons. Nu echter blijkt dat de veiling W.F.O. het hier heel goed doet, zijn we zeker niet ontevreden over de gekozen plaats. Toen we hier kwamen hadden we een grote loodsruimte, maar deze is nu verdubbeld. We hebben hier meer dan een regionale betekenis. We verkopen niet alleen aan de grossiers in de wijde omgeving, maar ook in Groningen, Friesland en Drenthe, zelfs in het gehele land boven de grote rivieren," aldus de heer Wokke. "We importeren gemiddeld 60 wagens per week."

De heer Wokke is tevreden met het Handelscentrum

"Vooral in de wintermaanden vullen we het groentenassortiment aan door eigen importen uit Frankrijk, Spanje en Italië. Alleen al uit Bretagne halen we dan 25 tot 30 wagens bloemkool en daarnaast doen we vooral veel in Italiaanse andijvie. Verder importeren we veel aardappelen en uien uit diverse landen. De aardappelhandel is een belangrijke poot van het bedrijf. We leveren veel in kleinverpakking aan de grossiers en de grootwinkelbedrijven. Als markt valt het hier wat tegen. In de regio wonen nauwelijks 125.000 mensen. Voor een groothandelsmarkt is dit te weinig. In de zomermaanden wordt uit diverse landen het zomerfruit geïmporteerd, meloenen, perziken, pruimen, kersen, nectarines e.d. In deze periode doen we geen citrusfruit. Alleen in de winter importeren we uit Spanje sinaasappelen", aldus de heer Wokke.

De koelcellen zijn voorzien van moderne palletstellingen.

Samen met de veiling W.F.O. bieden ze de klanten een breed assortiment aan. Tenslotte wil de heer Wokke nog kwijt dat hij goede ervaringen met de Franse afladers heeft, maar dat de Bretonse bloemkoolverladers zich kwaliteitsbewuster moeten opstellen.

Bron: Primeur 02 - Jaargang 03 - 29 juli 1988 

Publicatiedatum: