Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Straks in elke keuken een 3D-voedselprinter?

In een recent onderzoek van 3D printing experts Hub.com werd bekendgemaakt dat 3D-geprint voedsel een indrukwekkend aantal Google zoekopdrachten per maand oogstte bij het bekijken van een reeks 3D-geprinte ontwikkelingen.

In de categorie 3D-geprint voedsel kreeg vlees 4.500 zoekopdrachten per maand, dankzij wat Hubs.com vorig jaar een "doorbraak" noemt. Toen kondigde een Israëlisch bioprintingbedrijf aan dat het daadwerkelijk een gekweekte biefstuk van 104 gram had geprint, misschien wel de grootste tot dan geproduceerde gecultiveerde biefstuk.

Dit leidt tot een voorzichtige voorspelling dat binnenkort in elke keuken van de consument een 3D-voedselprinter op het aanrecht zal staan. Het wordt gewoon een nieuw keukenhulpmiddel om maaltijden (of snacks) gemakkelijker en sneller te bereiden.

Hoe werken voedselprinters?
Eigenlijk is er niets ingewikkelds aan de werking van een 3D-voedselprinter, althans het concept ervan. Om tot de basis te komen: bij de meeste 3D-voedselprinters worden voedingsmiddelen zoals deeg, kaas, glazuur en zelfs rauw vlees in spuitvormige containers gedaan, die vervolgens worden geëxtrudeerd terwijl de spuitmond rond "sporen" op een "plaat" wordt bewogen en één voor één lagen vormt. Zo krijg je laagjes.

Bron: foodsafetynews.com

Publicatiedatum: