Jan Breesnee senior:

"Vraag is maar heel kalm op lui-dure uienmarkt"

Tholen - Op de uienhandel is het momenteel niet wild. "We blijven bezig, maar daar is alles mee gezegd. De markt is echt lui-duur, maar misschien wel te duur", constateert Jan Breesnee sr van het gelijknamige uiensorteer- en pakstation uit Achthuizen.

"De afzet loopt niet hard. Er is wel wat export naar Afrika, maar het zijn allemaal kleine orders. Wij zijn dan ook voorzichtig. Prijzen liggen nog altijd op een hoog niveau. Je kunt wel instappen voor hoge prijzen, maar de risico's zijn groot. Iedereen spreekt van tekorten, maar het moet allemaal nog maar gebeuren. Het zijn uien, dus de situatie kan zomaar omslaan."

"De baalprijzen staan licht onder druk. Momenteel liggen die tussen de 33 cent voor de middelsortering tot 35 cent voor de grove. Dat is natuurlijk nog altijd heel veel geld en de boeren zijn vandaag de dag vasthoudend", aldus Breesnee. "We zijn dan ook heel voorzichtig. Gelukkig hebben we nog wel wat uien op voorraad, dus die maken we eerst maar op. Ook draaien we momenteel best wat roze uien."

De kwaliteit typeert de verpakker als erg wisselend. "Het vele beregenen heeft er ook niet altijd goed aan gedaan. Het zou zomaar kunnen dat je later in het seizoen met wat meer schot komt te zitten."

Voor meer informatie:
Breesnee Uien bv
Galatheseweg 24-26
3256 LE Achthuizen
Tel: 0187 651686
breesneeuien@belcentralemail.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.