Kiwi-oogst in Xiuwen: -40% met klein fruit

Onder invloed van de lage temperatuur, de regen in het voorjaar, de aanhoudende hoge temperaturen en het droge weer in de zomer en de herfst dit jaar is de teelt van Xiuwen-kiwi's aanzienlijk gedaald. De totale opbrengst wordt geschat op ongeveer 55.000 ton, met een daling van meer dan 40%. "Door de overvloedige zonneschijn in het late teeltseizoen en de snelle ophoping van suiker in het verse fruit is het fruit bovendien meer dan 10 dagen vroeger rijp dan de vorige jaren en de maat is relatief klein." Wu Shaoxin van Guizhou Guirenguo Organic Agriculture sprak over de ontwikkeling van het Xiuwen kiwiseizoen.

In vergelijking met vorig seizoen is de pandemie grotendeels opgelost, maar het transport en de logistiek verlopen nog steeds niet soepel. Tegelijkertijd is het aandeel van de consumenten die naar de markt gaan om te kopen gedaald. Wu Shaoxin: "Gezien deze situatie hebben we onze verkoopkanalen aangepast. Het aandeel van de e-commerceverkoop is toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren."

Het seizoen bevindt zich nog in de beginfase. Hoewel de opbrengst van Xiuwen kiwi's aanzienlijk is verminderd, is de huidige prijs in wezen gelijk aan die van dezelfde periode vorig jaar. "De reden is dat het totale suikergehalte van het fruit hoger is en de smaak beter. Na de opening van de leveringsperiode was er onmiddellijk een tekort op de markt. Hierdoor werd het verlies als gevolg van de opbrengstverlaging beter gecompenseerd," verklaart Wu Shaoxin.


De verpakking van Guirenguo kiwi's van Guizhou Guirenguo Organic Agriculture is verkrijgbaar in 5 kg kartons en 27 kleine verpakkingen. Het bedrijf levert hoofdzakelijk verschillende verpakkingen naargelang de voorkeur van de klant. De afzetmarkt van het bedrijf is hoofdzakelijk in grote steden zoals Peking, Shanghai, Guangzhou, enz. Het bestrijkt ook gebieden in Jiangsu en Zhejiang.

Voor meer informatie:
Wu Shaoxin
Guizhou Guirenguo Organic Agriculture Co., Ltd. 
+86 139 8401 5432 
894190336@qq.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.