Chileense en Braziliaanse appelen deden het in 2021 niet goed op de Indiase markt, maar Poolse en Turkse appelen wel

Als de prijzen van Braziliaanse en Chileense appels hetzelfde blijven als vorig seizoen, is er een goede kans dat Poolse en Turkse appels het dit seizoen goed zullen doen op de Indiase markt. De Poolse oogst is groter en de kwaliteit lijkt goed, zegt een appelhandelaar.

Saurabh Tanwar, CEO van Fruitways Chile, zegt dat hij een betere appeloogst verwacht van Polen, waar Fruitways ook actief is: "Over het algemeen is de opbrengst van de teelt van Gala appels 10% hoger dan de oogst van vorig jaar. Bovendien zijn de appels dit jaar goedkoper dan vorig jaar. Ik zou ook zeggen dat de kwaliteit, speciaal die van de Gala appels, beter is. Het is moeilijk nu al iets te zeggen over de goedkopere soorten, maar ik hoor dat de kwaliteit van de Poolse appels dit seizoen beter is dan die van de Spaanse en Italiaanse appels. Dat komt door de hogere temperaturen in Spanje en Italië tijdens het oogsten."India heeft problemen met zijn munt, die waarde verliest ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daardoor wordt verscheping erg duur, legt Tanwar uit. "India heeft zijn eigen uitdagingen, er is ook inflatie, terwijl de waarde van de INR Rupees met 10% gedaald is ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ik denk dat die zal blijven dalen ten opzichte van de dollar. De vervoerskosten zijn nog steeds hoog, van 3.400 USD voorheen tot 6.000 USD nu, en ook de materiaalkosten zijn nog heel hoog. Hierdoor kijkt India ook naar appels uit Turkije en Iran."Hoewel India te maken heeft met overstromingen, denkt Tanwar dat de prijzen meer invloed hebben op de vraag naar appels dan de weersomstandigheden: "Ik denk niet dat de overstromingen in India invloed zullen hebben op de vraag naar appels, maar de kosten van de appels zullen zeker de vraag beïnvloeden. Als we kijken naar vorig seizoen waren de Gala appels uit Chili (29 USD) en Brazilië (23 USD) een ramp op de Indiase markt, door hun hoge prijs en mindere kwaliteit. Tegelijkertijd hielp de onethische praktijk van een aantal grote Indiase importeurs om een parallelle waarde op te geven bij de douane in plaats van de werkelijke waarde, ook niet. Terwijl de Chileense en Braziliaanse appels op de Indiase markt faalden, verkochten Poolse en Turkse appels juist heel goed, omdat zij voor een lagere prijs werden aangeboden."Tanwar hoopt dat het nieuwe seizoen veel beter wordt dan het vorige. "Om eerlijk te zijn was de Indiase markt dit laatste jaar een ramp, niet alleen voor appels, maar ook voor ander fruit. Ik hoop dat de Gala appels het dit seizoen goed doen in de markt. Ik verwacht dat Polen en Turkije het goed zullen doen, helemaal als de prijzen van appels uit Chili, Brazilië en Nieuw-Zeeland gelijk zullen blijven," besluit hij.

Voor meer informatie:
Saurabh Tanwar
Fruitways Chile
Tel: +56 9 8894 6256
saurabh@fruitways.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.