Noviteiten Sorma Group op Fruit Attraction

Nieuwe optische sorteerder voor mango's en avocado's

Sorma Group presenteerde zich op de Fruit Attraction in Madrid met drie innovaties in de sector van fruitverwerkingsmachines voor de naoogst: de visionsysteem-software met kunstmatige intelligentie InstanDefect-AI, de optische sorteerder voor mango's en avocado's Sormatech M en de carrier Sormatech Z.  

InstanDefect-AI
InstanDefect-AI is de nieuwste versie van Sorma's visionsysteem-software. Dit systeem is volledig gebaseerd op kunstmatige intelligentie en deep learning systemen, garandeert de classificatie van de kelken/stelen van de vruchten en een geavanceerde detectie van cosmetische en rijpheidsgebreken. Deze software is gebaseerd op zelflerende systemen, om de machines waarop hij is geïnstalleerd steeds nauwkeuriger en "deskundiger” te laten worden in hun metingen. 

InstanDefect-AI is ook ontworpen voor gebruik op meerdere niveaus dankzij de twee interfaces: een eenvoudige "Edit-Base"; en een meer geavanceerde "Edit-Pro". "Via de twee interfacemodi ," zegt Daniele Severi, directeur van de Technologies Division van Sorma Iberica, "kunnen de klanten wanneer ze willen en op elk moment dat dit nodig is, met InstanDefect-AI hun werkprogramma's wijzigen en/of verfijnen: de software past zich namelijk keer op keer aan aan de nieuwe fruitvariëteiten en eventuele nieuwe ziekte- of klimaatgebonden defecten en laat exploitanten snel reageren op de veranderende eisen van de wereldmarkt."

Een ander sterk punt van het systeem is het grote gebruiksgemak: de vereenvoudigde interface vereist geen specifieke opleiding van het personeel. De gebruiker past de bestaande programma's van de machine naar wens aan en de procedure is eenvoudig: door het aflezen van fruitmonsters instrueert hij met slechts twee knoppen (bijv. defecte/gezonde schil) de machine, die "leert" en steeds efficiënter zal reageren bij het selecteren van de kwaliteit. Dit is te danken aan de praktische toepassing van de basisprincipes van Kunstmatige Intelligentie en deep learning". 

Sormatech M
De tweede nieuwigheid die op de beurs wordt gepresenteerd, is bestemd voor de snel groeiende mango- en avocadosector. De Sormatech M is een specifiek voor deze twee vruchten ontwikkelde hoogpresterende optische sorteerder. De Sormatech M onderscheidt zich van bestaande systemen in de handel door zijn hoge productiviteit van (tot 8 vruchten/seconde per lijn) in combinatie met een innovatief fruittoevoersysteem van V-vormige banden met onafhankelijk en automatisch instelbare snelheden die een hoog vulpercentage van de transportcarriers verzekeren.

Ten opzichte van de concurrentie en de tot dusver beschikbare Sorma-oplossingen, kunnen de carriers nu ook grote avocado's en mango's vervoeren en de vruchten laten roteren voor een volledige inspectie van 360° en niet alleen de naar boven gerichte zijde. De Sormatech M komt in versies van 1, 2 of 4 lijnen en is geschikt voor een uitgebreid assortiment van middelgrote/kleine en middelgrote/grote producten. Hij onderscheidt zich niet alleen door zijn snelheid maar ook door een bijzonder nauwkeurig weegsysteem (2 weegcellen/lijn met gelijktijdig contact). De Sormatech M kan worden gebruikt met zowel de nieuwe InstanDefect-AI-software, als HyperVision, het nieuwste optische inspectieplatform van Sorma voor de controle van de externe kwaliteit en rijpheid van de vruchten. 

Sormatech Z
De laatste van de innovaties die de Groep in Madrid onthulde, is de nieuwe carrier Sormatech Z, met als belangrijkste kenmerk het grotere diameterbereik van de vruchten waardoor meer vruchten van verschillende formaten met dezelfde optische sorteerder kunnen worden verwerkt. De Sormatech Z kan bogen op een rotatie van minimaal 38 mm en maximaal 110 mm en een verwerkingscapaciteit van tot 15 vruchten/seconde.

De carrier maakt een aanzienlijke vermindering van de losafstand van de producten bij de uitgangen mogelijk voor een compactere sorteermachine, met behoud echter van de belangrijkste kenmerken van de Sormatech-producten. Het exclusieve snelkoppelsysteem aan de sleepketting verzekert namelijk het behoud van zowel de hoge afleesnauwkeurigheid van het vruchtgewicht als het snelle onderhoud van het onderdeel. 

Voor meer informatie:
Romke van Velden
Sorma Benelux
+31 (0)174 610 101
info@sormabenelux.com      
www.sormabenelux.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.