Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lome Super Fruit

Het granaatappelseizoen is al een maand onderweg in Italië

Op dit moment werkt een team van 50 mensen in het pakstation van Masseria Fruttirossi. Daarnaast heeft het Italiaanse bedrijf nog ongeveer 100 oogstmedewerkers aan de slag. Het seizoen is nu al een maand onderweg bij de grootste Italiaanse granaatappelteler. We namen een kijkje en vroegen hoe het seizoen verloopt in de huidige context van sociaal-economische crisis. 

De granaatappelen worden gewassen.

"De internationale crisis lijkt ons niet hard te raken. De bestellingen zijn sinds de start van het seizoen redelijk constant gebleven. We noteren zelfs een lichte stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Momenteel werken we rond de 25 ton af per ploegendienst. De granaatappelen zijn bestemd voor verschillende Italiaanse supermarktketens en groothandelsmarkten. Ondanks de grotere spaarneiging van de huishoudens, wint granaatappel terrein op de markt. Toch kunnen we het natuurlijk nog niet beschouwen als een massaal geconsumeerde fruitsoort, alhoewel steeds meer mensen er zich bewust van zijn dat de consumptie van granaatappelen verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt", zegt Dario De Lisi, salesmanager van het bedrijf uit Apulië. 

Dario De Lisi

"We zijn het granaatappelseizoen een goede week eerder begonnen dan elders in Italië. Moderne koelcellen met gecontroleerde atmosfeer stellen ons in staat om klanten continuïteit en kwantiteit van aanvoer te garanderen. Het is ons doel het granaatappelseizoen te verlengen tot ongeveer 8 maanden, en wel op twee manieren: de start van het seizoen naar voren verschuiven met vroege rassen en de verkoop verlengen tot aan de maand maart/april met innovatieve bewaar-technieken voor de Wonderful-granaatappel, ons belangrijkste ras. We verwachten half oktober te kunnen beginnen met de oogst van dit ras", voegt hij eraan toe. 

We vroegen De Lisi wat Masseria Fruttirossi competitief maakt in deze historisch uitdagende periode: "Vanaf het begin hebben wij geloofd in ecologische duurzaamheid, een thema dat nu pas in de schijnwerpers komt te staan. Daar halen wij én onze klanten nu voordeel uit: doordat we zelf onze energie produceren, hebben we weinig last van de extra kosten voor energie. Met een zonnepanelenpark van 750 kw/h kunnen we de elektriciteitsfactuur drukken en dus de verkoopprijzen van onze producten ongewijzigd houden."

"De oogst van de drie vroege rassen – Shany, Emek en Ako – eindigt deze week. We hebben meer hoeveelheden dan vorig seizoen, dankzij het in productie komen van nieuwe percelen. Met de oogst van het Wonderful-ras half oktober begint onze exportactiviteit. We zijn van plan de exportvolumes op te schroeven, niet alleen binnen maar ook buiten Europa", besluit De Lisi. 

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarente) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
info@masseriafruttirossi.com
lomesuperfruit.com

Publicatiedatum: