Oogst Egyptische lente-uien tot half oktober uitgesteld

Voor de telers van lente-uien in Egypte zou het seizoen vlot moeten verlopen, meent Nora Mohamed van de Egyptische exporteur van AGF Skyline for Import and Export: "Het seizoen voor lente-uien is een van de relatief stabiele seizoenen die niet significant worden beïnvloed door wereldwijde veranderingen in termen van teelt- en consumptiehoeveelheden. De oogstcijfers in Egypte zijn de afgelopen jaren achtereenvolgens gestegen. Egyptische lente-uien zijn populair in Europese landen. We hebben dit jaar goede relaties kunnen opbouwen en de export naar verschillende Europese landen, zoals Engeland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Frankrijk kunnen uitbreiden."

Vorig seizoen duurde langer dan aanvankelijk verwacht en dit seizoen liep de oogst door weersomstandigheden iets vertraging op, aldus Mohamed. Dit seizoen verwachten wij een stabilisatie van de teelt ten opzichte van de vorige periode, zonder een merkbare stijging. Klimaatverandering en droogte hebben het seizoen in de Europese landen zwaar getroffen. Door de hevige hitte werd de teelt aangetast en daalden de opbrengsten. Ook was er een gebrek aan arbeidskrachten, waardoor wij tot eind juli moesten blijven exporteren. Dit is ongebruikelijk, aangezien het seizoen gewoonlijk in mei eindigt. In september begon de vraag vanuit Engeland, maar door het weer liep de oogst vertraging op. De oogst werd medio september verwacht, maar zal nu begin oktober beginnen."

"Naar verwachting zullen Duitsland en Nederland hun seizoen vroeg beginnen. Er is nu vraag, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is voor die landen, die de Egyptische uien gewoonlijk half november beginnen te bestellen. De klimaatverandering over de hele wereld heeft het lente-uienseizoen beïnvloed, aangezien de periode is uitgebreid om te beginnen vanaf september en door te gaan tot juli, waardoor de meeste maanden van het jaar worden bestreken."

Hoewel de oogst bijna begint, zijn ze er volgens Mohamed nog niet helemaal uit: het weer kan de kwaliteit van de uien voor de oogst nog beïnvloeden. "Ook kan het weer nog effect hebben bij hoge en lage temperaturen tijdens het seizoen, dus we nemen alle voorzorgsmaatregelen om de ernst van de gevolgen te beperken, evenals het planten van extra hoeveelheden en het diversifiëren van de teeltplaatsen om ervoor te zorgen dat de teelt niet stopt."

"Voor Skyline hebben we de oogst zo gepland dat we op 1 oktober beginnen te exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Normaal gesproken zouden landen als Duitsland, Nederland en Oostenrijk zich een paar weken later aansluiten, maar volgens de laatste updates zullen ook deze landen op 1 oktober beginnen. We hebben ons in ieder geval goed voorbereid op een dergelijke mogelijkheid en we zullen zien wat er gebeurt," besluit Mohamed.

Voor meer informatie:
Nora Mohamed
Skyline for Import and Export
+201288018177
nora@skyline-egy.com 
www.skyline-egy.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.