Vanwege de watercrisis

Marokkaanse regering beëindigt subsidies op avocado-, watermeloen- en citrusteelt

Het Marokkaanse ministerie van Landbouw en het ministerie van Financiën hebben besloten om de irrigatiesubsidies op de teelt van avocado, watermeloen en citrus stop te zetten.

Een gezamenlijke resolutie daartoe werd ondertekend door de minister van Landbouw Mohamed Sadiki en de minister van het ministerie van Economie en Financiën belast met de begroting, Fouzi Lakjaa.

"De gewassen die niet in aanmerking komen voor steun voor de in artikel 6, tweede alinea, van het gezamenlijk besluit bedoelde plaatselijke irrigatieprojecten zijn: avocadobomen, nieuwe citrusbomen en rode watermeloenen", aldus het eerste artikel van de resolutie.

Het tweede artikel van de resolutie bepaalt dat het besluit van toepassing is op subsidieaanvragen voor lokale irrigatieprojecten die vanaf 11 juli 2022 worden ingediend.

Verschillende Marokkaanse milieuverenigingen, waaronder Marokko Milieu 2050, hebben bij de Marokkaanse regering gepleit om de teelt van watermeloen en avocado, een van de meest waterintensieve gewassen, te beëindigen nu het land momenteel te kampen heeft met de ergste droogte in meer dan drie decennia.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.