Pinduoduo neemt deel aan G20 Global Forum on Digital Agriculture

De juiste combinatie van technologie, talent en opleiding is cruciaal voor de toepassing van digitale tuinbouw om de tuinbouw efficiënter en duurzamer te maken, aldus panelleden op een wereldwijd forum van de G20 over tuinbouw.

Pinduoduo, het grootste tuinbouwplatform in China, deelde zijn ervaring met het verbinden van miljoenen telers en consumenten om de tuinbouw vooruit te helpen op The Global Forum on Digital Agriculture Transformation in Accelerating Women and Youth Entrepreneurship, dat plaatsvond op Bali, Indonesië, voorafgaand aan de bijeenkomst van de ministers van Landbouw van de G20 op 27 september 2022.

Als onderdeel van zijn "Tech for Agri"-aanpak volgt Pinduoduo een holistische benadering door de nadruk te leggen op markttoegang, digitale inclusie en alfabetisering en kosteneffectieve tuinbouwtechnologie. Zijn digitale platform heeft bijna een miljard consumenten geholpen nieuwe tuinbouwproducten te ontdekken, rechtstreeks van telers en coöperaties, die meerdere lagen van tussenpersonen kunnen omzeilen en rechtstreeks aan de eindconsument kunnen verkopen. Meer dan 16 mln telers hebben zich via het platform aangesloten op de digitale economie.

Om ervoor te zorgen dat telers over de juiste digitale vaardigheden beschikken om te profiteren van de markttoegang die e-commerce biedt, heeft Pinduoduo een breed scala aan online cursussen ontwikkeld om hen te leren hoe ze hun online bedrijven kunnen starten en laten groeien. Het heeft ook meer dan 100.000 "New Farmers" opgeleid waarmee ze jonge mensen aanmoedigen om zich met tuinbouw bezig te houden en hun gemeenschap te helpen.

Veel van deze jonge tuinbouwondernemers hebben anderen geïnspireerd om hun voorbeeld te volgen. De nieuwe bedrijven stimuleren ook de vraag naar ondersteunende diensten zoals logistiek en verpakking, waardoor werkgelegenheid wordt gecreëerd voor vrouwen en minder bevoorrechte groepen op het platteland.

Om de productiviteit van de tuinbouw te verbeteren en het tuinbouwinkomen te verhogen, werkt Pinduoduo wereldwijd samen met topuniversiteiten om praktische, kosteneffectieve precisietuinbouwtechnologie te ontwikkelen. Het bedrijf organiseert jaarlijks een Smart Agriculture Competition die topwetenschappers en tuinbouwonderzoekers samenbrengt om echte pijnpunten van kleine telers op te lossen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.