Carrefour ziet aanhoudende omzetgroei

Ahold Delhaize stelt herbenoeming CEO Frans Muller voor
Ahold Delhaize kondigt aan dat haar Raad van Commissarissen voornemens is de herbenoeming van Frans Muller als algemeen directeur en lid van de Raad van Bestuur voor te stellen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 april 2023.
Bron: aholddelhaize.com 

België: Bio-Planet Sint-Denijs-Westrem met nieuw winkelconcept geopend
Bio-Planet heeft een gloednieuwe winkel geopend in Sint-Denijs-Westrem. "We zijn erg trots op de gloednieuwe kas voor groenten en fruit", vertelt winkelmanager Peter Geirnaert. "De kas staat in verbinding met de gekoelde versmarkt met de zuivelproducten, vleeswaren en kaas en profiteert van de koude stroom die hieruit vloeit. Zonder extra energie te gebruiken bereiken we in de kas een temperatuur van 9°C en een luchtvochtigheid van 75%. Dat zijn optimale bewaaromstandigheden, waardoor we voedselverspilling tegengaan." Verder gebruikt Bio-Planet plantaardige panelen van de Belgische start-up Circular Matters voor het interieur van de winkel. De sterke, 100% recycleerbare panelen zijn gemaakt van vezels en een bindmiddel uit reststromen van de tuinbouw en de voedingssector.
Bron: press.colruytgroup.com 

Nederland: Just Eat Takeaway aandelen stijgen 10% op prognose van onderliggende winst
Just Eat Takeaway.com, Europa's grootste online bedrijf voor het bestellen en bezorgen van voeding, zei dat het verwacht in de tweede helft van 2022 onderliggende winst te maken, eerder dan was voorspeld. De aandelen van het bedrijf stegen kort na de aankondiging met 10% tot € 15,74 in Amsterdam. Just Eat zei in een verklaring dat het een positieve winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) zou hebben voor de tweede helft van het jaar, vergeleken met een equivalent verlies van € 134 mln in dezelfde periode van 2021.
Bron: reuters.com 

VK: Nisa kondigt € 5,5 mln investering aan om prijs van Co-op huismerk te verlagen voor retailers
De aanstaande Nisa-baas Peter Batt heeft een investering van € 5,5 mln aangekondigd om de prijzen van huismerkproducten voor de leden van de groep te verlagen. De 100 meest gekochte producten zullen allemaal in prijs dalen wanneer de kortingen volgende week (3 en 4 oktober) ingaan. Co-op Fairtrade bananen, scharreleieren, wortelen, spek en pasta zijn in de lijst opgenomen.
Bron: talkingretail.com 

Italië: Carrefour ziet aanhoudende omzetgroei
Carrefour Italia heeft sinds het derde kwartaal van 2021 een aanhoudende omzetgroei gemeld (+0,8%) en bevestigt daarmee het eerste succes van zijn nieuwe strategie om de Italiaanse activiteiten duurzaam te maken. De positieve groeitrend zette zich voort in het vierde kwartaal van 2021 (+2,5%) en tot in de eerste helft van 2022 (+2,7%), waarbij de retailer een versnelling zag in het tweede kwartaal.
Bron: esmmagazine.com 

België: Vernieuwde OKay Evergem heropent op 30 september als duurzame lokale supermarkt
Op vrijdag 30 september heropent OKay Evergem haar deuren na een grondige facelift. "In de vernieuwde versmarkt kan ons uitgebreide assortiment groenten en fruit helemaal tot zijn recht komen," zegt winkelmanager Shirley.
Bron: press.colruytgroup.com 

VK: innocent drinks breidt assortiment smoothies voor kinderen uit
innocent drinks heeft de introductie aangekondigd van Blueberry Whizz, een nieuwe toevoeging aan het assortiment supersmoothies voor kinderen. Het is gemaakt van gemalen groenten en fruit met toegevoegde vitamine D, ijzer en zonder toegevoegde suiker.
Bron: kamcity.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.