Sakata

Purple Magic, de paarse broccoli, dingt mee naar de Innovation Award op Fruit Attraction

"Sakata Seed Ibérica gaat naar Fruit Attraction 2022 met een karrenvracht aan nieuwigheden en verbeteringen voor de distributiesector, de consument, de teler en de planeet. Zo is er bijvoorbeeld Purple Magic, de nieuwste telg in de broccolifamilie, die samen met Leónidas op de beurs zal worden gepresenteerd."

"Na ruim 10 jaar onderzoek is de eerste volledig paarse broccoli ontwikkeld, overigens met een zeer hoge voedingswaarde. Purple Magic zal zowel op de stand van Sakata als bij de telers te zien zijn. Deze broccoli is paars van stengel tot kruin en is dus duidelijk een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Kleur staat ook centraal in de brede bloemkolencatalogus: de paarse Purpurina, de oranje Lisboa en de witte Nairobi spelen in op de behoeften van de markt."

"Meloen zal aanwezig zijn met rassen voor late aanplant zoals Grand Bernabéu en twee pre-commerciële varianten. Ook zal het nieuwe assortiment Sakata-uien worden onthuld, zowel in het rode, witte als gele segment. En laten we Bimi® niet vergeten, een succesverhaal voor Sakata, dat samen met andere rassen kan worden geproefd op de stand van de veredelaar in het Almería-paviljoen (9E13)." 

"Bij de recente paprikalijn van Sakata, aangevoerd door Sibac en Juma, twee California-types, voegt zich nu ook Vima, een donkergroene puntpaprika met non-stop productie in de winter. Op de stand zijn ook het assortiment lange komkommers te zien met Izal en Dorian, de gele cherrytomaat Lemonstar en de bruine cherrytomaat Chocostar."

"Love Klabaza, het project ter bevordering van de pompoenconsumptie dat gedragen wordt door pompoentelers in Spanje en Portugal, zal over een eigen ruimte beschikken op de stand van Sakata, waar de laatste ontwikkelingen in deze teelt zullen worden gepresenteerd."

Voor meer informatie:
Sakata
www.sakataiberica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.