Statiegeld op plastic sapflessen bij Lidl om meer te kunnen recyclen

Lidl voert statiegeld in op alle plastic sapflessen en zet hiermee een volgende stap in haar recyclingbeleid. Vanaf de zomer is met deze invoering begonnen en nu zijn alle 439 Lidl filialen zo ver. De sapflessen kunnen bij Lidl en andere innamepunten ingeleverd worden. Met deze vrijwillige invoering van statiegeld op sapflessen zet Lidl de volgende stap in haar Reset Plastic strategie.

“Voor de klant is het nu duidelijk; op alle plastic sapflessen in onze winkels zit statiegeld. Door statiegeld in te voeren op al deze PET-flessen beschermen we het milieu en behouden we de voordelen van het materiaal” aldus Quirine de Weerd, Senior Manager Corporate Responsibility & Relations bij Lidl. “Onze visie is om het afval van vandaag om te zetten in recycleerbare materialen van morgen. Met dat doel voor ogen verminderen we plastic waar mogelijk en houden we het in de gesloten kringloop”.

Bron: Lidl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.