Egyptische knoflookareaal 20% kleiner

Door het onrendabele knoflookseizoen van vorig jaar is het Egyptische knoflookareaal dit jaar aanzienlijk gedaald. Bovendien doen telers en exporteurs wat ze kunnen om de kosten te drukken, aangezien hogere prijzen voor knoflook de vraag zouden kunnen doen afnemen.

Mai Yassin, exportmanager bij Stars of Export, zegt dat Egypte dit jaar minder areaal heeft voor de teelt van knoflook: "Als het gaat om knoflook in Egypte, is het areaal 20 procent lager dan vorig jaar. Dit komt door de verliezen die de telers vorig seizoen hebben geleden en door de stijging van de inputkosten in het algemeen. Denk aan de kosten van arbeid, verpakkingsmateriaal en de nog steeds zeer hoge transportkosten."

"Hoewel er momenteel nog voldoende vraag is, zouden hogere prijzen kunnen leiden tot minder vraag op de Europese markt," legt Yassin uit. "De vraag naar knoflook is aanwezig, maar elk seizoen heeft zijn eigen uitdagingen en zijn eigen ups en downs. We proberen er altijd zo goed mogelijk mee om te gaan en nu proberen we de kosten te beheersen en onze uitgaven zoveel mogelijk te verlagen. De Europese inflatie zal zeker effect hebben op ons knoflookseizoen. We verwachten dat de prijzen in het algemeen hoger zullen zijn en dat de vraag daardoor zal afnemen. Maar dit is gewoon een gok. Niemand weet of de vraag over het hele seizoen daadwerkelijk lager zal zijn."

Yassin verwacht dat de exporteurs dit seizoen voorzichtiger zullen zijn met hun zendingen, om de prijzen niet onder de inputkosten te laten zakken: "De verliezen van vorig seizoen en de huidige stand van de euro zal ertoe leiden dat alle exporteurs nauwkeurig afgemeten hoeveelheden zullen verschepen. Daarom denk ik niet dat we dit seizoen een grote push van volumes naar de markt zullen zien."

Voor meer informatie:
Mai Yassin
Stars of Export
Tel: +20 111 012 1741
export@starsofexport.com   
www.starsofexport.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.