Fotoreportage Cool Logistics Global 2022

Deze week vond de 14e editie van Cool Logistics Global Conference plaats in Barcelona. Het was weer een live evenement na twee jaar online.

Het evenement werd goed bezocht met 135 afgevaardigden uit 26 landen en de feedback van de afgevaardigden was zeer positief. De talrijke en gevarieerde presentaties leidden tot interessante debatten en veel publieksparticipatie. Er waren ook volop mogelijkheden om te netwerken met een ijsbrekende receptie en een buffetdiner in een prachtig decor.

Klik hier voor het fotoverslag

In de sector heerst momenteel veel frustratie over scheepvaartkosten en vertragingen, maar enkele grote vervoerders waren opvallend afwezig op het evenement. Desondanks werd er veel gesproken over mogelijke manieren om de frustratie weg te nemen.

De energiekosten waren een heet hangijzer en veel havens zoeken naar manieren om de kosten te drukken en duurzamer te worden door automatisering en hernieuwbare energiebronnen. De voordelen om vrachtwagens van de weg te halen en containers per spoor of binnenschip te vervoeren kwamen aan bod. En de havens die investeren in moderne terminals die één loket vormen met intermodale transportverbindingen en systemen om papierloos te werken en containers sneller en beter te traceren.

Sprekers en afgevaardigden bespraken hoe de logistiek kan worden verbeterd: technologie en meer samenwerking en informatie-uitwisseling tussen de verschillende spelers werden als oplossing voorgesteld. Dit is al gedaan in andere sectoren, dus waarom niet in de logistiek?

De koelopslag wordt geconfronteerd met een enorme stijging van de energiekosten en er wordt gekeken naar manieren om beter gebruik te maken van energie en hoe zij hun eigen stroom kunnen produceren via hernieuwbare energiebronnen.

Klik hier voor de fotoreportage

FreshPlaza was bij het evenement aanwezig. Via onderstaande links kunt u meer lezen over de (Engelstalige) presentaties:

Barcelona haventour en Ice Breaker-receptie trapt Cool Logistics Global 2022 af

Bedrijfsvooruitzichten: Wereldwijde handel in beperkt houdbare producten, reefer & koelketen

Toekomstige hubs voor beperkt houdbare producten en aansluiting op de koelketen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.